AcasăNewsPMP cere prelungirea programului de vot in strainatate. Adrese catre MAE si...

PMP cere prelungirea programului de vot in strainatate. Adrese catre MAE si BEC

Eugen Tomac conduce un partid inscris cu acte-n regula

Partidul condus de catre Eugen Tomac a solicitat atat Ministerului de Externe, cat si Biroului Electoral Central, prin doua cereri, ca sectiile de votare din afara tarii sa ramana deschise si dupa ora 21, pentru ca romanii care merg la urne sa isi poata exprima optiunile.

PMP-ul solicita celor doua institutii sa „decida de urgenta prelungirea programului sectiilor de vot din strainatate, astfel incat toti romanii din Diaspora si din R. Moldova care se prezinta la vot sa isi poata exercita dreptul si dupa ora 21.00”, se arata intr-un mesaj postat pe pagina oficiala de Facebook a Partidului Miscarea Populara, in care se fac publice si adresele semnate de Eugen Tomac.

„Cozile formate la sectiile de vot din Diaspora demonstreaza ca Guvernul PSD vrea sa ingradeasca dreptul acestora de a-si exprima optiunea. Mai ales ca, stiu si ei, romanii plecati la munca in strainatate voteaza traditional impotriva actualei puteri”, acuza PMP.

Precizarile MAE

Ministerul de Externe anuntase deja, in cursul zilei, ca toate cele 441 de sectii de votare din afara tarii „sunt operationale si functioneaza normal” si ca „in afara unor incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale diminetii, toate activitatile din sectiile de votare din diaspora se desfasoara in parametri normali”. Cat despre aglomeratia aparuta la urne, MAE preciza ca „pe parcursul zilei au fost semnalate aglomerari de persoane la unele sectii de votare din strainatate. Au fost semnalate situatii punctuale in care grupuri compacte de alegatori au sosit simultan la aceeasi sectie de votare, afectand fluxul procesului de vot (un exemplu punctual vizeaza un grup de 5 autocare care au ajuns simultan la aceeasi sectie de votare). De asemenea, au fost semnalate situatii in care urnele de vot au fost umplute in urma exercitarii votului de catre un numar semnificativ de cetateni, fapt care a condus la intarzieri minore in procesul electoral, ca urmare a inlocuirii urnelor pline cu altele goale”.

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger