AcasăNewsPlumb si Teodorovici, propusi interimari la Transporturi si, respectiv, Dezvoltare

Plumb si Teodorovici, propusi interimari la Transporturi si, respectiv, Dezvoltare

Un mesaj transmis luni la pranz de la Guvern anunta faptul ca premierul a propus desemnarea a doi dintre ministrii Cabinetului interimari in fruntea ministerelor Dezvoltarii si Transporturilor, transmitand deja la Cotroceni propunerile in cauza.

(foto: Facebook)

Este vorba despre Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, propusa pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, si despre Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

„Am propus desemnarea ministrilor interimari pentru a asigura continuitate in activitatea guvernamentala in toate domeniile, inclusiv la Transporturi si Dezvoltare, portofolii cheie in derularea unor proiecte importante de investitii. Este vital insa, avand in vedere contextul actual, sa gasim solutii definitive privind numirile titularilor pentru cele doua functii”, mentioneaza Dancila intr-un comunicat transmis de la Palatul Victoria.

Ce subliniaza Guvernul

Totodata, in mesajul transmis de Executiv se subliniaza ca „Guvernul isi intelege pe deplin responsabilitatile guvernarii si cele ce decurg ca urmare a preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Pentru punerea in aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplina a tuturor membrilor Cabinetului, atat in cadrul sedintelor de Guvern, cat si in activitatea fiecarui ministru, in domeniul sau de activitate, cu efecte concrete pentru romani, precum plata salariilor si asigurarea continuitatii activitatii. Totodata, este vital ca la prima reuniune a Guvernului Romaniei cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc in aceasta saptamana la Bucuresti, sa participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atributii depline in exercitarea functiilor” si ca Executivul asteapta motivarea presedintelui Klaus Iohannis referitor la refuzul anuntat in cazul precedentelor propuneri de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii, in cazul Liei Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

Cu privire la aceasta motivare, presedintele spunea ca pana la mijlocul acestei saptamani va fi facuta publica.

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger