AcasăNewsPlumb: Reducerea CAS e o masura corecta si sustenabila

Plumb: Reducerea CAS e o masura corecta si sustenabila

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, este de parere ca reducerea CAS e o masura corecta si sustenabila, care este dorita de mediul de afaceri. Aceasta sustine ca adoptarea masurii nu va afecta plata pensiilor si a salariilor.

„Reducerea CAS este o masura sustenabila, ceruta de mediul de afaceri, care nu va afecta plata pensiilor si a salariilor, ci va incuraja crearea de noi locuri de munca, iar pe cale de consecinta vor fi mai multi contributori la fondul de pensii. Mai mult, toata clasa politica doreste adoptarea acestei masuri, cu exceptia taberei prezidentiale. Guvernul Ponta crede in beneficiile acestei masuri si spera sa o aplice cat mai repede cu putinta”, arata Rovana Plumb, intr-un comunicat remis, joi.

Ministrul Muncii mai spune ca „opozitia taberei prezidentiale tradeaza intentia acesteia de a relua modelul de austeritate daca va mai prelua guvernarea”.

„Adica ne putem astepta din partea acestor oameni, daca vor reveni la guvernare, la noi taieri, la cresteri de taxe si la concedieri”, a mai afirmat Rovana Plumb.

Presedintele Traian Basescu a retrimis miercuri la Parlament legea privind reducerea CAS, exprimand indoieli cu privire la sustenabilitatea acestei masuri.

author avatar
Alina Costache
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger