AcasăNewsPloile revin: avertizare COD GALBN de averse si vijelii pentru Bucuresti si...

Ploile revin: avertizare COD GALBN de averse si vijelii pentru Bucuresti si mai multe judete!

Dupa cateva zile in care Capitala si foarte multe regiuni ale tarii au avut parte de soare, temperaturi placute, specifice anotimpului in care ne aflam, ploile revin in peisaj, cel putin in Moldova si in Muntenia.

Nelipsitele precipitatii cu care cei mai multi s-au obisnuit deja in aceste saptamani de cand, cel putin calendaristic, s-a instalat mult-asteptata vara se intorc. Din fericire, insa, Codul galben de ploi este emis pentru un intervel destul de scurt, si nu pentru doua sau trei zile, cum s-a mai intamplat pana acum. Astfel. din aceasta seara, de la ora 18 si pana vineri dimineata, la ora 6, va ploua in aversa, iar precipitatiile, destul de insemnate (ploile pot depasi 20 l/mp, izolat si 40 l/mp), vor fi insotite, frecvent, de descarcari electrice si, posibil, de caderi de grindina.

Vizate de valul de instabilitate atmosferica accentuata ce a impus emiterea, de catre reprezentantii Administratiie Nationale de Meteorologie a unui Codul galben de ploi si vijelii, sunt 20 de judete din Moldova si Muntenia, dar si zona montana. Nu scapa de incidenta avertizarii de vreme severa nici Capitala si nici judetul Ilfov.

Ca urmare, e recomandat ca locuitorii zonelor marcate cu galben in harta atasata sa tina cont de atertizarea ANM, pentru ca vremea schimbatoare sa nu ii ia prin surprindere!

Foto: sursadevest.ro/meteoromania.ro

author avatar
Cristina Stefan
408 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger