AcasăNewsPloile puternice afecteaza mai multe zone din tara: ANM a emis atentionari...

Ploile puternice afecteaza mai multe zone din tara: ANM a emis atentionari COD PORTOCALIU si GALBEN

Ploile par sa nu se mai opreasca. Precipitatiile au cuprins, duminica, mai multe judete din tara, inclusiv Capitala. Iar situatia nu se schimba in urmatorul interval orar, dovada ca meteorologii au emis mai multe atentionari nowcasting de ploi – COD GALBEN SI PORTOCALIU.

Strazile s-au umplut de apa, canalizarile abia daca au facut fata cantitatilor imense de precipitatii cumulate, iar oamenii au avut serios de furca incercand sa inainteze pe bulevardele transformate in rauri in toata regula. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o serie de atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, dupa cum urmeaza:

-pana la orele 21, pentru estul si sudul judetului Constanta. In aceste zone va ploua (cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp), vantul va putea lua aspect de vijelie, vor fi descarcari electrice si, posibil, caderi de grindina.

– pana la orele 21.20, valabila pentru centrul si nordul judetului Galati (incluzand localitatile Tecuci, Nicoresti, Beresti, Tepu, Buciumeni). Specialistii ANM au anuntat ca va ploua, iar cantitatile de apa vr depasi local 25 -30 l/mp. Precipitatiilor li se adauga intensificari ale vantului, care vor fi de scurta durata, dar si grindina.

-pana la orele 21.35, pentru nord-vestul judetului Braila, vestul judetului Ialomita, precum si jumatatea estica a judetului Buzau. Meteorologii informeaza ca in aceste arii va ploua abundent (aversele pot depasi local 25 l/mp si izolat 40 l/mp). De asemenea, se vor semnala si descarcari electrice.

Totodata, reprezentantii ANM au emis o atentionare nowcasting COD PORTOCALIU, pentru judetul Vaslui, indeosebi pentru zonele de sud si est, insluciv municipiul Vaslui, precum si Husi si Barlad. Aici meteorologii se asteapta sa ploua insemnat cantitativ – precipitatiile sa atinga si chiar sa depaseasca local 35 l/mp, izolat 40 l/mp, sa se produca descarcari electrice, dar si sa cada grindina, iar vantul sa aiba intensificari dar de scurta durata. Atentionarea expira duminica, la 21.10.

542 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger