AcasăNewsPloile pun stapanire pe toata tara. Cod portocaliu si galben

Ploile pun stapanire pe toata tara. Cod portocaliu si galben

In conditiile in care la aceasta ora in nordul Capitalei ploua torential, cerul fiind acoperit de nori negri, cei care sperau ca vestile despre vremea din rele urmatoare nu vor fi la fel de cenusii vor fi dezamagiti.

Si spunem asta in conditiile in care meteorologii au actualizat informatiile date publicitatii deunazi, emitand coduri portocaliu si galben de ploi insemnate, uneori insotite si de fenomene electrice si de vant, valabile pentru zilele de luni si marti.

Dar pe langa faptul ca nu e recomandabil sa plecati de acasa fara umbrele sua pelerine de ploaie, nici nu e bine sa neglijati faptul ca specialistii de la ANM au precizat camercurul din termometre va scadea semnificativ in toata tara, marti si miercuri anuntandu-se o vreme rece pentru data la care ne aflam.

Unde va ploua cel mai mult

In timp ce din aceasta dimineata, de la ora 10.30, a intrat deja in vigoare o atentionare COD GALBEN de ploi insemnate emisa din directia ANM-ului, valabila pentru majoritatea regiunilor, in est situatia se anunta si mai rea, din punct de vedere meteorologic, avand in vadere ca harta precipitatiilor e colorata in portocaliu.

Codul galben – prin care sunt anuntate ploi destul de insemnate in toata tara, la inceputul intervalului indeosebi in sud si sud-est- va ramane valabil pana marti seara, la ora 21. Pe langa ploi, sunt asteptate si fulgere, vant – uneori cu aspect de vijelie, dar si posibile caderi de grindina. Marti, in a doua parte a zilei, va ploua insemnat in special in sud-vestul Romaniei.

Cat priveste avertizarea COD PORTOCALIU, specialistii de la Adminstratia Nationala de Meteorologie au anuntat ca va fi valabila de luni de la ora 15 si pana marti la pranz, la ora 12. Va cuprinde – total sau partial- 12 judete din zona Moldovei, dar nu numai. Si anume Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea, Braila si Buzau, precum si zona de munte a judetelor Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj. Sunt anuntate ploi torentiale ce pot cumula la nivel local 60-80 l/mp.

sursa foto: renasterea.ro

author avatar
Cristina Stefan
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger