AcasăNewsPloile nu dispar din peisaj pana joi noapte. Ce zone raman pana...

Ploile nu dispar din peisaj pana joi noapte. Ce zone raman pana atunci sub COD GALBEN!

Dupa cum se poate observa la aceasta ora doar privind cerul Capitalei, care, cel putin in zona nordica a orasului, e acoperit de nori negri, vremea nu e tocmai prietenoasa. Si desi Bucurestiul nu se afla sub avertizare COD GALBEN de ploi, precipitatiile au cazut inca de dimineata in mai multe zone ale sale.

Iar astfel de fenomene se vor semnala si in alte regiuni din tara. De altfel, pana miercuri seara, la orele 20, mai multe judete din estul Transilvaniei, precum si zonele Carpatilor Orientali si Meridionali vor fi afectate de precipitatii, precizeaza specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie in textul atentionarii COD GALBEN valabile din jurul pranzului.

Valul de instabilitate atmosferica se va muta, de miercuri seara, catre cealalta jumatate a tarii, astfel ca ploile se vor semnala cu precadere in Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei si in sud-vestul Transilvaniei. Precipitatiile nu vor fi lipsite de tunete, fulgere, posibil si grindina. Totodata, specialistii de la ANM se asteapta sa apara si intensificari de scurta durata ale vantului, care se pot transforma in vijelii. „Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp, iar izolat se vor cumula peste 50…60 l/mp”, precizeaza meteorologii, in texul avertizarii COD GALBEN valabile pana joi noapte, respectiv la orele 22.

sursa foto: mondonews.ro

author avatar
Cristina Stefan
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger