AcasăNewsPloile nu dispar cu totul din peisaj. COD GALBEN de precipitatii abundente...

Ploile nu dispar cu totul din peisaj. COD GALBEN de precipitatii abundente in mai multe zone

Meteorologii nu vin cu vesti tocmai bune despre vremea din perioada urmatoare, cel putin nu pentru cei care s-au saturat sa vada in peisajul de zi cu zi nori si ploi.

In prima faza, e de mentionat faptul ca specialistii de la ANM au facut publica o informare meteo, care va intra in vigoare luni dupa-amiaza, la ora 16, urmand sa se mentina pana miercuri seara tarziu, pe 29 mai, la ora 23. In toata aceasta perioada, se anunta episoade cu ploi in aversa, ce vor avea si caracter torential, care „in intervale scurte de timp sau prin acumulare (…) vor depasi 15…25 l/mp”. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si, izolat, caderi de grindina.

foto: ANM

Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie a mai emis un mesaj, prin care au anuntat ca in intervalul 27 mai, ora 18 – 28 mai, ora 06, mai multe judete din tara intra sub „umbrela” o atentionare tip COD GALBEN. Concret, se transmite ca „in cursul serii de luni 27 mai si in noaptea de luni spre marti (27/28 mai) instabilitatea atmosferica va deveni deosebit de accentuata in Banat, vestul si nordul Olteniei, Crisana, Maramures si vestul Transilvaniei”, regiuni unde se asteapta sa se semnaleze „averse torentiale, frecvente descarcari electrice, grindina si vijelii”, iar „cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp”.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger