AcasăNewsPloi torentiale si vijelii: COD GALBEN pentru 20 de judete, incepand din...

Ploi torentiale si vijelii: COD GALBEN pentru 20 de judete, incepand din aceasta seara!

Dupa cateva zile in care soarele a fost prezent pe cer mare parte din zi, in majoritatea regiunilor tarii, intocmai cum se intampla intr-o luna de vara, ploile revin in peisaj, din aceasta seara. Capitala nu este vizata de avertizarea COD GALBEN emisa pentru mai multe zone din tara inca din prima zi a saptamanii.

Astfel, reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie informeaza ca, de luni, de la ora 20, si pana marti dimineata, la ora 9, va ploua insemnat in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Munteniei. Precipitatiile vor fi insotite de descarcari electrice frecvente si de grindina. Mai mult, aversele vor fi insemnate, fiind posibil sa depaseasca 20 l/mp, izolat si 40-40 l/mp. Nu vor lipsi nici vijeliile. Nu mai putin de 20 de judete vor fi afectate de valul de instabilitate accentuata, conform hartii alaturate.

De asemenea, vizate de o avertizare COD GALBEN de ploi sunt, de marti dimineata si pana seara, la ora 21. Reprezentantii ANM au anuntat ca „pe parcursul zilei de marti, 1 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata in nordul, nord-estul si local in centrul tarii”. In aceste regiuni sunt prognozate ploi torentiale, insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina (izolat).

Este posibil ca si in estul-tarii sa cada ploi, informeaza meteorologii, insa, conform Administratiei Nationale de Meteorologie, vor fi precipitatii, dar pe arii restranse.

450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger