AcasăNewsPloi torentiale, fulgere si vijelii. Cod galben pentru urmatoarele doua zile!

Ploi torentiale, fulgere si vijelii. Cod galben pentru urmatoarele doua zile!

Vestile de la meteorologi nu sunt deloc bune, pentru urmatoarele doua zile. Nu scapam de ploi, dimpotriva. Sunt anuntate precipitatii insemnate, insotite de vant cu aspect de vijelie.

Zilele insorite si calduroase, specifice lunii iunie, inca ocolesc Romania. Ploile cu care am ajuns sa ne obisnuim, de saptamani bune, raman in peisaj si in urmatorul interval. Mai mult, de la primele ore ale zilei de joi si pana vineri la amiaza, o treime din judetele tarii, respectiv zona de sud-est, sud, si est, intra sub incidenta unul Cod galben de vreme instabila. Bucurestiul nu intra sub incidenta acestei avertizari.

Meteorologii informeaza ca va ploua in averse in Oltenia, sudul Banatului si al Munteniei, Dobrogea, precum si cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali. Vor fi ploi cu caracter torential, ce vor fi insotite de grindina si descarcari electrice. Mai mult, se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au anuntat ca, in intervalul 19 iunie, ora 03 – 20 iunie, ora 15, cat este valabila avertizarea Cod galben, cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp. Izolat, ploile pot cumula si 45-50 l/mp, semn ca umbrelele si pelerinele de ploaie vor fi accesorii nelipsite pentru locuitorii zonelor mentionate, cel putin in urmatoarele doua zile.

Sursa foto: bihon.ro

author avatar
Cristina Stefan
734 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger