AcasăNewsPloi si vijelii in 27 de judete. Atentionarea intra in vigoare marti...

Ploi si vijelii in 27 de judete. Atentionarea intra in vigoare marti dupa-amiaza

Vremea se mentine instabila si in urmatoarele zeci de ore. Ca urmare, meteorologii informeaza ca, pana miercuri noapte, va ploua si se vor produce vijelii in 27 de judete din tara. Capitala nu se afla sub incidenta noii atentionari COD GALBEN emise marti dimineata de catre reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie.

Capriciile unei veri mult mai ploioase ca de obicei nu dispar prea curand. Cel putin nu pana miercuri, la ora 22, cand expira atentionarea data publicitatii in continuarea informarii meteo valabile pana marti la ora 18, pentru intreg teritoriul tarii, prin intermediul careia specialistii au anuntat un interval cu ploi si descarcari electrice.

De aceasta data, vizate de Cod galben sunt 27 de judete din nordul, nord-estul, centrul si sud-vestul tarii. Locuitorii acestor zone vor avea nevoie de umbrele sau pelerine de ploaie, fiind anuntate precipitatii cu caracter torential, insemnate cantitativ. Meteorologii precizeaza ca ploile pot depasi local 25-30 l/mp, izolat fiind posibil ca ploile sa ajunga si la 50 si chiar 60 l/mp.

Instabilitatea atmosferica accentuata se va manifesta in Oltenia, Transilvania, nordul Moldovei si vestul Munteniei, dar si la munte. Aversele vor fi insotite de descarcari electrice si de intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. Mai mult, sunt posibile caderi de grindina.

Meteorologii informeaza ca, desi nu sunt cuprinse de Cod galben, regiuneavestica si sud-estica pot fi afectate de instabilitatea atmosferica, insa fenomenele amintite se vor manifesta trecator si pe arii mai restranse fata de restul tarii.

Citeste si: Vreme rea in toata tara, in urmatoarele doua zile: Ploi torentiale, grindina si vijelii

Sursa foto: ziaruldevrancea.ro

author avatar
Cristina Stefan
451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger