AcasăNewsPloile revin in mare parte din tara, pe final de saptamana

Ploile revin in mare parte din tara, pe final de saptamana

Chiar daca multi sperau ca vremea va tine cu ei, pe final de saptamana, si ca vor avea parte de soare si temperaturi varatice, numai bune pentru o escapada de week-end, pe litoral sau la munte, lucrurile nu stau deloc asa, cel putin daca ne uitam la prognoza.

Din cate transmit reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie, prin intermediul a doua mesaje facute publice vineri, vremea va deveni instabila incepand din aceasta dupa-amiaza.

In prima faza, va intra in vigoare o informare meteo, ce va fi valabila in intervalul 16 iunie, ora 18 – 19 iunie, ora 10, in care specialistii anunta ca in cea mai mare parte a regiunilor tarii se vor semnala ploi torentiale, in aversa, insotite de descarcari electrice, dar si de vant ce poate capata aspect de vijelie si posibile caderi de grindina. „In intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 40…50 l/mp”, precizeaza sursa citata.

In a doua parte a intervalului urmator, adica incepand de sambata dimineata, de la ora 10, si pana pe 19 iunie, la ora 03, se anunta un nou val de ploi. Astfel ca „in toate zonele de deal si de munte, in centrul si sudul Moldovei, Dobrogea si nord-estul Munteniei, cantitatile de apa vor depasi 30 l/mp si pe arii restranse 50…70 l/mp”.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger