AcasăNewsPloi in aversa, cu grindina si vant. Atentionare nowcasting de la ANM

Ploi in aversa, cu grindina si vant. Atentionare nowcasting de la ANM

 

UPDATE: Specialistii confirma, in baza prognozei de scurta durata, ceea ce vazduhul indica, practic, prin patura de nori care il acopera: in sudul Capitalei sunt sanse mari sa ploua in aversa.

Aceasta zona, precum si regiunea sudica a judetului Ilfov (indeosebi in localitatile Magurele, Jilava, Popesti Leordeni, Sintesti si Berceni, dar nu numai) se vor afla, pana la ora 13.40, sub incidenta unei atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) de ploaie.

Pe langa aversele de 20-25 l.mp, se pot semnala si descarcari electrice, poate ploia cu piatra, dar si vantul ar putea avea intensificari de scurta durata.

–-

Mijlocul zilei de marti va aduce ploi cel putin in anumite parti din doua judete ale tarii, situate in sud. La fel, nici Capitala nu pare sa scape de o noua repriza de precipitatii.

Cel putin in zona nordica a Bucurestiului, cerul e innorat si, din cand in cand, de cateva zeci de minute, cad stropi mari de plaoie, fara, insa, ca precipitatiile sa fie insemnate. Cel putin pana la acest moment.

Ploile vor fi, insa, mai insemnate, in apropierea Capitalei, cel putin pana la ora 13, cand, potrivit specialistilor de la Administratia Nationala de Meteorologie, va ploua in averse (cantitatile de apa pot depasi 20-25 l/mp), precipitatiile fiind posibil sa fie insotite de fulgere si tunete, dar si de grindina si vant cu intensificari de scurta durata.

Situatia, semnalata de ANM prin intermediul unei atentionari nowcasting Cod Galben, se va semnala in sudul si vestul judetului ialomita, inclusiv, in localitatile Dridu, Cosereni, Ion Roata si Ciochina, precum si in regiunile de sud si est ale judetului Calarasi.

author avatar
Cristina Stefan
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger