AcasăNewsPloi abundente in cinci judete: Meteorologii au actualizat averizarea COD GALBEN!

Ploi abundente in cinci judete: Meteorologii au actualizat averizarea COD GALBEN!

Reprezentantii Administratiie Nationale de Meteorologie au anuntat ca in urmatoarele ore va ploua insemnat in cinci judete din sud-vestul si vestul Romaniei.

Prima zi a saptamanii aduce un nou val ploi in mai multe zone din tara. Astfel ca locuitorii judetelor Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj vor avea nevoie de umbrele, cel putin pana spre seara.

Precipitatiile vor depasi local 20-25 l/mp, fiind posibil ca, izolat, cantitatile de apa sa treaca de limita a 40-50 l/mp. Meteorologii informeaza ca in judetele mentionate se vor semnala averse ce vor avea si caracter torentiale. Noua avertizare COD GALBEN, emisa luni dimineata, expira la ora 18.

De asemenea, specialistii ANM precizeaza ca, desi precipitatiile vor fi mai reduse cantitativ ca pe parcursul zilei, ploile vor continua sa cada, in sud-vestul tarii, si in noaptea de luni spre marti. De altfel, de duminica dimineata si pana luni la ora 10, trei dintre judetele aflate la aceasta ora sub avertizare de ploi -Timis, Caras-Severin si Mehedinti – s-au regasit sub incidenta unui Cod galben de ploi insotite de intensificari ale vantului.

Sursa foto: renasterea.ro

author avatar
Cristina Stefan
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger