AcasăNewsPloaia a stat cand parintele Arsenie a fost dus spre groapa

Ploaia a stat cand parintele Arsenie a fost dus spre groapa

Mai bine de 10.000 de persoane au participat la slujba de inmormantare a parintelui arhimandrit Arsenie Papacioc, care a fost ingropat la Manastirea „Sfanta Maria” din Techirghiol dupa aspra traditie calugareasca.

Trupul neinsufletit al parintelui Arsenie Papacioc a fost depus, joi dimineata, pe scena special amenajata in curtea Manastirii „Sfanta Maria”, iar, de la ora 10.00, un sobor de ierarhi si preoti, in frunte cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Inaltpreasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitul Casian, şi Arhiepiscopul Tomisului, Inaltpreasfintitul Teodosie, a savarsit Sfanta Liturghie.

De la ora 13.00, acelaşi sobor a savarsit şi Slujba de inmormantare. S-a cantat „Hristos a inviat”, asa cum se obisnuieste la inmormantarea calugarilor. Tot dupa traditia calugarilor, trupul neinsufletit al parintelui Arsenie a fost ingropat fara sicriu, infasurat doar in mantia monahala, legata intr-un mod special.

Ploaia care a cazut uneori torential inca de dimineata, s-a oprit ca prin minune spre sfarsitul slujbei si a aparut soarele, atunci cand trupul parintelui a fost scos din biserica si dus spre groapa.

 

 

 

1.602 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger