AcasăNewsPleșoianu, afară!

Pleșoianu, afară!

Liviu Pleșoianu poate rezerva cele mai tari surprize

S-a întâmplat exact ceea ce prevăzusem nu cu multe zile în urmă. Am greșit doar momentul, dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei. Spuneam atunci că la CEx ne vom trezi cu candidatura Viorică Dăncilă la alegerile prezidențiale, căci – nu-i așa? – dacă i-o cere partidul, ea se sacrifică. Partidul, în totalitatea lui, nu-i va cere asta niciodată, n-are chef de ea, numai că ea reduce masa sutelor de mii de cotizanți la câteva zeci de persoane care alcătuiesc Comitetul Executiv. Adică, cei care-și apără pozițiile și avantajele.

Liviu Pleșoianu poate rezerva cele mai tari surprize

Viorica Dăncilă n-a mai avut răbdare, ispita puterii a fost mult prea mare. Ce dacă a promis că nu va candida? Asta e politica, să promiți. Exact cum spunea un politician rus, „convinge-i că au nevoie de un pod și promite-le că-l construiești, chiar dacă prin sat nu trece niciun râu”.

Oleacă de concordie, cetățeni!

Astăzi, Viorica Dăncilă și-a nuanțat declarația, spunând că dacă nu există garanția că omul social-democraților va intra în turul al doilea, ea se va sacrifica și își va depune candidatura. Exact de asta se teme și marea masă a partidului. Un fel de las’ pe mine, că ridic eu electoratul la luptă. Foarte interesant cum apare precizarea ei exact la o zi după ce ziarul „Național” titra „Orlando, alesul lui Iohannis!”, sub semnătura lui Cătălin Tache. Simplă coincidență? Categoric își pregătește terenul, dar despre șansele reale de a câștiga nu deschide gura. Probabil că ea crede că PSD o va vota orbește, trecându-i cu vederea sancționarea complet gratuită lui Șerban Nicolae și tentativa de a-i închide gura lui Liviu Pleșoianu.

Iohannis e mai sigur pe victorie ca niciodată

Probabil că este convinsă că grosul social-democraților nu va băga de seamă că partidul, sub conducerea ei, se duce spre un cel mult 20 la sută, variantă care este bine apreciată la Cotroceni. Ce nevoie ar mai avea Iohannis să depună eforturi în acest sens, când o poate face Viorica Dăncilă cu mâna ei? Sau ăsta este rolul ei, spre concordia națională?

Și după, ce se întâmplă?

Până acum avem un Orlando Teodorovici, dorit de Cotroceni și căruia Iohannis i-a dat acceptul să-l concureze. Căci, mai nou, dacă nu te vrea sasul mecanic, nu ai ce căuta în cursa electorală. Șansele lui Teodorovici de a intra în cel de-al doilea tur sunt absolut egale cu cele ale Vioricăi Dăncilă.

Exact asta sperie partidul sacrificiul Vioricăi Dăncilă

Adică deloc, de ce s-o mai dăm pe după plop? Ambii sunt contracandidați de decor, care-i convin de minune lui Iohannis, în fața lor distanțându-se în pas lejer. Și, dacă prin reducere la absurd, Viorica Dăncilă ar ajunge și în turul al doilea, cine garantează că va câștiga alegerile? Absolut nimeni, pentru că PSD, de data aceasta, este un perdant planificat. În asemenea condiții, nu ai cum să nu te întrebi dacă pe social-democrații din moțul formațiunii nu i-o fi prostit căldura. A lupta doar cât să intre în turul doi al alegerilor este o miză? Bine, o fi, dacă asta vor ei. Și după?

Nu e voie și gata

În mai multe sondaje, Călin Popescu Tăriceanu este cotat peste Viorica Dăncilă. Nu știu dacă și în cele comandate de PSD. Probabil că noul lider al partidului nu suportă un asemenea afront. Cu o priză din ce în ce mai mare la electorat, nici Liviu Pleșoianu nu îi este pe plac. Atât timp cât ea este președintele partidului, nu va accepta că Pleșoianu să-i ia fața. Așa că, mai bine afară din competiție. Nu prin vreun ordin direct, ci prin plasarea acestuia în coada unui clasament intern, care să nu-l recomande a fi competitorul numărul unu. Apoi, cum să apară Liviu Pleșoianu în rolul de contracandidat al lui Klaus Iohannis?

Patriotismul cade greu Occidentului

În primul rând, șansele tânărului pesedist de a răsturna calculele de la Cotroceni ar fi foarte mari. Iohannis s-ar vedea trimis în ridicol de un politician care nu are nici măcar trei ani de experiență în spate. Discursul lui, nu șablonard și sterp ca al celui care încă mai este președinte, este perfect adaptat la realitate și la ce trebuie auditoriul să asculte.

Orlando Teodorovici butaforie pesedistă la alegeri

Vorbele lui zgârâie însă urechile fine ale lui Iohannis, dar și ale Vioricăi Dăncilă, căci Pleșoianu abordează lejer teme privind lingușirea marelui partener strategic și a Uniunii Europene, pentru care suntem doar slugi. Or așa ceva nu se poate. Acum, când Viorica Dăncilă a înțeles care îi este rolul, de a ține trena unor ariviști politic din UE și de a face sluj în fața americanilor vine el, Pleșoianu, să încurce lucrurile cu accentele lui de român sadea, care nu-și lasă capul în jos? Păi, atunci, nu cade orice înțelegere între Palate privind candidații preferați și antamați? Nu cad și angajamentele față de stăpânii occidentali, de a nu pune un președinte care să le facă probleme cu patriotismul lui deranjant? Mai bine să stea pe margine, nu?

author avatar
Valentin Boeru
20.154 afisari

18 COMENTARII

  1. Uitati-va ce mutra de sas prost are iohanis!Ar fi bine sa se mai ocupe si de Romania nu numai de ranjetul lui gretos!!!

  2. Plesoianu = Presedinte , Bogdan Deaconu = Prim-ministru , Boeru = ministrul propagandei . Doar asa ne vom mandri cu o Romanie super-gubernie demna de inceputurile feudalismului timpuriu . Konet filma !

    • Oana , usurel cu ” FELICITARILE ” , PSD nu se teme de el insusi , PSD e disperat ca esalonul 2 PCR pierde , incet si sigur , privilegiile de care s-a bucurat 30 de ani ( sunt unii care sustin ca se bucura de privilegii de 74 de ani prin nepotism si rubedenii ) . Lumea nu-i mai suporta , electoratul nu mai este ala credul si inconstient din anii 90 , a venit vremea decontului . Iata ce spune profesorul politolog Vladimir Tismaneanu in interviul acordat recent Magdei Gradinaru ( Ziare .com ) :” PSD ESTE ACELASI PSEUDO -PARTID MAFIOTIC , O ADUNATURA DE GASTI PENALE , CU LIDERI SOCIOPATI SI FARA URMA DE LOIALITATI VALORICE . SINGURUL LUCRU CARE CONTEAZA PENTRU EI SI ELE ESTE CUM SA JEFUIASCA MAI MULT SI MAI REPEDE . DRAGNEA E DUPA GRATII , TAGMA LUI ISI CONTINUA SINISTRA LUCRARE DE SPOLIERE A TARII .”

      • Da jigodia aia jidanu de tactu ce o fost ma? Ni a pupat in cur stalinismu?
        Atat te dai tu american…

        Către sfârșitul anilor ’50, Leonte Tismăneanu (taso) a intrat în conflict cu Gheorghe Gheorghiu-Dej, fiind anchetat pentru „fracționism” și opinii „antipartinice”, și a fost exclus din PMR în mai 1960.

        A fost reprimit în PMR în anul 1964 și i s-a oferit o funcție de redactor în cadrul Editurii Meridiane. În documentul pe care l-a redactat în vederea reprimirii sale în PMR, Leonte Tismăneanu și-a prezentat următoarele date biografice:

        – 1939-1941: a urmat cursurile Institutului de limbi străine de la Moscova;

        – 1941-1948: „redactor și crainic la postul de radio [„Moscova”] – responsabil pentru emisiunea în limba română”

        – 1948: a revenit în țară, fiind încadrat în aparatul C.C. al P.M.R., la Direcția de Propagandă și Agitație;

        – 1952: a fost numit director adjunct al Editurii de Stat pentru Literatură Politică, șef al catedrei de marxism la Universitatea „Constantin I. Parhon”;

        – la o dată neprecizată: a devenit șef al catedrei de Istoria Partidului Comunist al Uniunii Sovietice la Școala superioară de științe sociale „A. A. Jidanov”;

        – în momentul înființării revistei comuniste internaționale „Probleme ale păcii și socialismului” (Pentru pacea trainică, pentru democrație populară), a fost numit, pentru scurt timp, reprezentantul Partidului Muncitoresc Român în redacția publicației respective;

        – 1958: pentru atitudinea sa „fracționistă” își pierde funcția pe care o avea la Editura de Stat pentru Literatură Politică;

        – din 1959, a fost șeful Secției culturale la Sfatul popular al raionului „Tudor Vladimirescu”, apoi secretar al Comitetului raional pentru Cultură și Artă;

        – mai 1960: a fost exclus din partid deoarece, în discuțiile purtate cu Grigore Cotovschi, s-a pronunțat împotriva hotărârilor luate de conducerea partidului în privința industriei românești, criticând dezvoltarea cu precădere a industriei grele și „adoptând teza antileninistă asupra dezvoltării egale și paralele a sectoarelor A și B”. De asemenea, în discuțiile cu Grigore Cotovschi, Leonte Tismăneanu a împărtășit „părerile și calomniile antipartinice ale acestuia” și a interpretat documentele Congresului al XX-lea al P.C.U.S. „în favoarea reabilitării grupului antipartinic – fracționist, îndeosebi a lui Ana Pauker”…

        • Ce are capra cu varza ? De ce e obligatoriu ca fiul sa imbratiseze ideologia tatalui , in cate familii otiunile politice nu nasc controverse si dispute ireconciliabile ? Te napustesti asupra familiei , incerci denigrarea fara sa te preocupe adevarul din cele mentionate in interviu , adopti o tehnica mizerabila folosita ca santaj in regimurile totalitare . Apropo , tatal tau a fost in nomenclatura ? Ha ?

        • Multumesc, Pustiulica, m-ai scutit de a-i explica domnului cat de comunist a fost Volodea Tismaneanu in Romania, pana sa se declarae capitalist in SUA.

          • Te-a scutit sa nu mai bati campii , adevarul ustura , argumenteaza ca nu are dreptate si lasa profanarea si cotrobaiala prin cavouri !

  3. Atat pupi tu in cur sociala ce ti-a dat apa de bors rosu din Volga. Daca era altu da da nu tu. Cand auzi de Stalin ridica-te in picioare te-a crescut mare ti-a dat o zeama…

  4. Uite cu oameni destoinici ca voi pierde americanii secretele bombi cu neutrini asa si cu f35.

  5. Plesoianu ar trebui sa-si vada de viata,de familie,ce nu vede ce au patit cei care au incercat sa scoata fosta tara Romania,actuala Colonie cu prea multi stapani,din stransoarea exploatarii crunte? au ajuns cu totii sa primeasca un regim de detentie pentru a reflecta mai multi ani la cum trebuie sa se respecte ordinele tuturor licuricilor ,ce au o atractie pentru a-si trage din Colonie profituri din ce in ce mai mari.Colonia trebuie stoarsa cat mai are vlaga,dupa aceea va fi hartanita.

  6. Nu este nicio diferenta intre cei doi candidati – Iohannis si Dancila:ambii sunt agramati. vocabular fff. limitat ca al unui prescolar, inteligenta mult sub medie, nu pot vorbi liber (fara hartiuta sunt morti), cu greu ar face fata unor simple functii de executie prevazute cu studii superioare, ambii lasa impresia ca s-au oprit cu invatatul la clasa a IX, cultura generala egala cu zero si…ar mai fi multe de spus.
    Concluzie: in spatele lor sunt altii (nu cred ca tu ca om nu-ti poti da seama sa vezi ca esti ffff. limitat).

    • Zaris , esti rautacios , te faci ca uiti ca Dancila vorbeste fluent germana si engleza in somn .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger