AcasăNewsPleaca suspectul, vine condamnatul

Pleaca suspectul, vine condamnatul

Marian Petrache s-a retras de la sefia PNL Ilfov si si-a pus ”umbra” in loc: pe Hubert Thuma

Marian Petrache a facut un al doilea pas inapoi, dupa renuntarea la functia de secretar general al PNL: s-a retras din fruntea filialei Ilfov, inscaunandu-l in locul sau pe Hubert Petru Thuma.

Marian Petrache s a retras de la sefia <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpnl title=PNL data wpil keyword link=linked>PNL<a> Ilfov si si a pus umbra in loc pe Hubert Thuma

Evenimentul a avut loc vineri cand, convocata in Chitila, conducerea PNL Ilfov a consemnat retragerea lui Petrache si inaltarea in rang a lui Thuma – fost deputat PNL/USL in legislatura trecuta si om de incredere al lui Petrache. Decizia a fost luata cam pe sest, dar asta probabil si pentru ca, spre deosebire de seful sau, care este doar anchetat, Thuma are deja o condamnare definitiva de sase luni inchisoare cu suspendare – primita in octombrie 2014 pentru ”savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

Hubert Petru Thuma

Mai exact pentru intermedierea unor legaturi intre un afacerist si primarii mai multor comune si orase, in cazul concret. Conform sentintei, Thuma a primit si un termen de incercare de 2 ani si sase luni, care va expira ce-i drept la mijlocul lunii martie. Deocamdata insa, el a preluat fraiele PNL Ilfov in calitate de condamnat. Tot despre Hubert Thuma gurile rele ilfovene spun ca face echipa buna cu seful de cabinet al lui Petrache, Viorel Scriosteanu si seful serviciului administrativ al CJ Ion Voicu, mai ales atunci cand este vorba despre contractele legate de apa si canal. Revenind strict la retragerea lui Petrache, ea este pusa de cei aflati la curent cu miscarea pe seama faptului ca ar fi inteles semnalul transmis pe adresa sa, si anume ca nu este cazul sa-si bage nasul in alegerea viitoarei conduceri a PNL.

Cristian<br >Bușoi este<br >antrenat<br >pentru<br >Congresul<br >PNL din<br >funcția de<br >secretar<br >general

Petrache a priceput ca la la nivel national a fost tras pe tusa si incearca acum sa-si conserve, cu ajutorul lui Thuma, puterea detinuta in Ilfov.

Busoi, alesul lui Iohannis face primul pas

Data fiind oferta liberala extrem de saraca, Klaus Iohannis a decis sa mearga de aceasta data pe mana lui Cristian Busoi, pe care il vrea incoronat presedinte al PNL la congresul din vara. Pentru un inceput deloc modest Busoi are acum mari sanse sa ajunga secretar general al partidului – pozitie eliberata recent de Marian Petrache. Functie care, conform intelegerilor parafate odata cu fuziunea PNL – PDL, revine fostilor penelisti din moment ce ex-pedelista Raluca Turcan detine presedintia. Spre norocul favoritului prezidential, Dan Motreanu – cel dorit cu adevarat de liberali ca secretar general – a refuzat hotarat, motiv pentru care Busoi nici macar nu va trebui sa dea o batalie adevarata in conditiile in care contracandidatii sai sunt doi lideri locali fara anvergura nationala: Mugur Cozmanciuc (PNL Neamt) si Iulian Dumitrescu (PNL Prahova). Rolul de secretar general ii poate conferi lui Cristian Busoi influenta de care are nevoie pentru a se lansa in cursa pentru sefia PNL, dar tinand cont de datele naturale ale personajului este clar ca are nevoie sa fie teleghidat indeaproape, situatie care convine de minune papusarului de la Cotroceni.

author avatar
Simona Badulescu
1.965 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger