AcasăNewsPleaca Basescu de la Cotroceni cu doi ani mai devreme?

Pleaca Basescu de la Cotroceni cu doi ani mai devreme?

Lazaroiu, omul de langa Basescu

Presedintele Traian Basescu ar putea fi dispus la un compromis cu opozitia pentru ca aceasta sa accepte noua constitutie: sa renunte la ultimii doi ani de mandat si sa plece mai devreme de la Cotroceni, a declarat fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu intr-un interviu pentru RFI.

Lazaroiu, omul de langa Basescu

Opozitia a reactionat orbeste, cum face de multe ori, avand in minte ca noua Constitutie i s-ar aplica si presedintelui in functie, ceea ce nu-i adevarat. Opozitia, daca s-ar gandi mai bine ar putea sa dea urmatorul presedinte, ar fi in interesul ei sa-i asigure imunitatea persoanei respective, indiferent cine va fi ea. Imunitatea nu e doar o chestiune legata de interes personal, de interes legat de persoana care va ocupa functia, ci si o chestiune de stabilitate a statului. Imaginati-va ce s-ar intampla daca toti cetatenii ar face plangeri penale, pe motive inchipuite presedintelui Romaniei, cel care va fi, si el va sta doar prin procese, aparandu-se de acuzatiile care i se aduc. E un mod de a atrage institutia presedintelui in noroi si in derizoriu, pana la urma”, a declarat Sebastian Lazaroiu, citat de Mediafax.

Fostul consilier prezidential crede ca exista cai de negociere pentru ca, pana la urma, opozitia sa accepte revizuirea Constitutiei: „Pana la urma se poate ajunge la un deal de genul: voi acceptati ce a vrut poporul la referendum si eu va dau satisfactie, ca tot ma contestati in fiecare zi si renunt la doi ani de mandat. A sugerat asta presedintele, ca durata mandatului poate fi subiect de negociere cu partidele din opozitie. As vedea posibil ca presedintele sa ajunga la o astfel de negociere„, a punctat Lazaroiu.

author avatar
A.P. Redactor
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger