AcasăNewsPlatini: arbitrajul video e  un rahat frumos

Platini: arbitrajul video e  un rahat frumos

Francezul Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, a criticat dur implementarea sistemului VAR în fotbal, despre care susţine că nu rezolva problemele de arbitraj, ci doar le transferă.

“Mi-ar trebui o jumatate de oră pentru a explica de ce nu rezolvă problemele. Doar le transferă. Sunt contra VAR. Cred că este un rahat frumos şi din nefericire nu se va reveni la situaţia dinainte”, a declarat fostul international francez, într-un interviu pentru televiziunea italiană RAI. Platini, triplu câştigător al Balonului de Aur, a terminat (în octombrie) o suspendare de 4 ani din fotbal dictată de FIFA:  ‘Am suferit o lună după acuzaţii, apoi m-am gândit să mă apăr. După ce am fost exonerat de justiţia elveţiană, acum eu sunt cel care explică cum au mers lucrurile. La FIFA nu m-au vrut preşedinte. Eu voiam să apăr fotbalul şi eram unicul fotbalist care putea fi preşedinte al FIFA”. Duminică, slovenul Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a precizat la Tirana că Platini poate ocupa ce funcţie doreşte în lumea fotbalului. În vîrstă de 64 de ani, Michel Platini nu este hotărât dacă va reveni în lumea fotbalului.

author avatar
Andrei Coman
292 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pentru ca decizia e lasata arbitrului principal si nu arbitrilor Var. Deci atunci cand se da Var trebuie dat la dorinta jucatorilor si a arbitrilor . Dar decizia Var trebuie data de arbitrii Var caci ei sunt instruiti si au toate cadrele si nu de arbitru de centru. El trebuie sa confirme decizia. In rest e stapan pe joc nu si pe decizia tehnica video. La fel un soft comparator ar arata daca e careu sau nu e careu. Asa o sa ramana frustrare ca nu se da sau se da prea usor. E lesne de implementat virtual pe reluare ca la tenis la out si ai verdict clar si irevocabil e 11 sau nu e 11 m… Altfel o sa fie frustrari. In sine Var e o idee formidabila dar e de lucru la ea. La fault la offside la joc pasiv la fel. De ce nu s-ar implementa joc pasiv? Adica daca freci minyia mai mult de 5 min sa pierzi posesia ca la handbal? Alea 5 min inseamna moartea pasiunii. s. a. m. d

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger