AcasăNewsPlata salariilor în numerar, INTERZISĂ! Toți românii vor avea cont bancar

Plata salariilor în numerar, INTERZISĂ! Toți românii vor avea cont bancar

numerar

Parlamentarii vor să interzică plățile în numerar. Companiile din România ar putea fi obligate să-și reducă semnificativ operațiunile cu numerar, așa cum reiese dintr-un proiect de lege ajuns recent la Senat pentru dezbatere și adoptare.

Printre altele, acesta prevede interzicerea plății salariilor în numerar și obligația comercianților de a accepta cel puțin o modalitate de plată fără numerar.

Salariile nu vor mai fi plătite în numerar

Nu se precizează exact cum anume se vor putea plăti salariile, ci doar că modalitatea aleasă va trebui să fie fără numerar. Asta înseamnă, de principiu, plata prin bănci, însă pe viitor nu este exclus să apară și alte modalități larg răspândite.

„Plățile de natură salarială plătite de angajator, pensiile, indemnizațiile și alocațiile de asistență socială plătite de la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau de la bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor municipiului București, județelor și municipiului București se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, se prevede în respectivul document.

Va exista o singură excepție

De la interdicția plății drepturilor în numerar va exista o singură excepție, aplicabilă consumatorilor vulnerabili din punct de vedere financiar (cei care au un venit lunar de maximum 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie). Însă aceasta se va aplica numai la cerere.

„Tot în vederea optimizării relației dintre cetățean și stat, plățile de naturială și pretațiile sociale se vor efectua prin mijloace de plată fără numerar, cu o excepiție, cea a consumatorului vulnerabil, care poate solicita primirea plății în numerar”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor acestui act normativ.

În prezent, angajatorii pot plăti salariile fie prin virament în conturile bancare ale salariaților, fie prin numerar.

author avatar
Andreea Vlad
1.716 afisari

11 COMENTARII

    • Este un proiect de lege initiat de 2 trotinetisti- ”progresisti”. Unul de la penele sialtul usere!

  1. Daca -ti cumperi o punga cu pufuleti sau un pachet de tigari baietii de la fisc o sa stie

  2. halucinant – Ce dobitoc analfabet, din infamul „guvern” al FIAREI 666, a scris prevederile citate la sfarsitul articolului ??

  3. Parazitul bancar vrea sa fuzionze cu statul securist ca sa supravietuiasca pe spinarea celor care muncesc – Gunoaiele de la pnl si psd fac front comun sub privirile feciorelnice ale boracilor da la aur !

  4. De ce ba sa nu mai fie plata in cash voi vreți sa luati toate relele alora din afara dar aia când baga pe plasticul ala virtual are valoare la noi e de ras ce venturi avem. Ne băgați obligatoriu pe gatul bancilor ??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger