AcasăNewsPlasat in arest la domiciliu, Cristian Adomnitei s-a suspendat din functiile detinute...

Plasat in arest la domiciliu, Cristian Adomnitei s-a suspendat din functiile detinute in PNL

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a decis, joi seara, sa renunte la functiile detinute in Partidul National Liberal.

Decizia a venit dupa ce magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis sa-l plaseze pe Adomnitei in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual.

Adomnitei se declara socat si dezamagit de decizia luata de magistrati, spune ca este nevinovat si ca „voi trai tot restul vietii cu constiinta impacata”, dar spune si ca va respecta decizia definitiva a magistratilor „intocmai potrivit regulilor care guverneaza statul de drept”.

Alaturi de Cristian Adomnitei, in dosarul respectiv sunt implicate si Cristina Teodora Jinga — director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila din cadrul Consiliului Judetean, Carmen Irimescu — sefa Serviciului Proiecte si Parteneriate din CJ Iasi si Letitia Popa, administrator al firmei Laser Co.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca sefii Consiliului Judetean Iasi si-au dat concursul, in 2013, pentru ca institutia pe care o conduc sa incheie un contract de servicii de tiparire materiale de promovare a judetului Iasi cu firma Laser Co, in baza unor documente false intocmite de Letitia Popa.

Prin actiunile lor, suspectii sunt acuzati ca au prejudiciat bugetul CJ Iasi cu sute de mii de lei.

author avatar
Cristi Ionita
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger