AcasăNewsPlanuri secrete la Bruxelles

Planuri secrete la Bruxelles

Libertatea circulatiei valutare se apropie de sfarsit. Diverse surse anunta ca la Bruxelles se discuta in mare secret introducerea controalelor valutare si de capital.

Democratia este buna cat produce venituri, daca nu, UE trece la controalele de capital

Ministrul elvetian al Finantelor, Eveline Widmer-Schlumpf, a confirmat, poate din greseala, poate nu, existenta unor planuri secrete in cazul intensificarii crizei euro.

Controale asupra capitalului

Eveline Widmer-Schlumpf a vorbit despre Grupul de Lucru elvetian

Conform domniei sale, Ministerul elvetian de Finante, Banca Nationala Elvetiana si Finma (Autoritatea Financiara de Supervizare a Pietelor) lucrau la un proiect de introducere a controalelor asupra capitalului. „Ganditorii” acestei strategii se intruneau sub denumirea „Grupul de lucru elvetian”, care ar reprezenta tarile francofone. Se intampla inainte de Craciun.  „Grupul de lucru” a fost exportat in mai multe tari europene, pentru acelasi tel. Marea Britanie deja lucreaza la astfel de planuri, dar „numai pentru cazul cand zona euro se va sparge”, rupe, imparti etc. Central London prevede, printre altele, controlul asupra capitalului, in special pentru a limita intrarea si iesirea banilor din tara.

Expropieri ale inavutitilor ilegal

Baza legala pentru astfel de masuri a fost creata in 2009 in UE, pentru cazul cand criza financiara se va intensifica si unele state vor fi in pragul falimentului. „Se vor introduce restrictii ale miscarii de capital, initial pentru sase luni”, dezvaluie KOPP. Urmatorul pas il constituie expropierile. Acestea se refera la cetatenii din state UE care au facut avere intr-o alta tara decat cea nativa si care nu pot justifica provenienta capitalului. Oare de aceea se observa acum o frenezie in a vinde unor oligarhi diverse bunuri extrem de valoroase din domeniul imobiliar si industrial? Se stie ca vor fi expropiati? Bineinteles ca prin diverse trucuri juridice, nu, Doamne fereste, prin metode comuniste!

author avatar
Adina Mutar
1.306 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si unde-i lipsa democratiei tembelule? Ei cand au furat fabrici intregi pentru EI era democratie pt noi sclavie, nu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger