AcasăNewsPlanul lui Basescu pentru anihilarea protestelor

Planul lui Basescu pentru anihilarea protestelor

Conform scenariului avansat zilele acestea pe piata, Theodor Baconschi a fost doar un “aperitiv” la masa remanierii, felul principal urmand sa-l reprezinte Emil Boc.

Traian Basescu calculeaza daca sa mearga sau nu mai departe cu Emil Boc

O schimbare de o asemenea amploare nu-l poate avea in spate decat pe Traian Basescu. Care, in caz de reusita, ar da o dubla lovitura, scapand  de Boc si de proteste in acelasi timp. Iar despre Boc spunem ca va fi felul principal deoarece ar urma sa fie “asezonat” si cu o garnitura formata din cel putin patru ministri: Traian Igas, Ion Ariton, Valerian Vreme si Valeriu Tabara.

Luat in calcul inca din toamna, Calin Georgescu revine pe post de posibil viitor premier

Dar sa o luam pe rand. Zvonerii care prorocesc lasarea la vatra a actualului prim-ministru sustin ca doua nume sunt vehiculate pe post de viitor premier: finantistul Calin Georgescu (cotat cu vreo 60% sanse) si pedelistul Vasile Blaga. Prima varianta se asorteaza mai bine cu informatia conform careia Traian Basescu cauta de zor un premier bine apreciat de finanta internationala, respectiv unul capabil sa faca rost de resursele necesare ridicarii cat de cat a economiei si, concomitent, a nivelului de trai pana in alegeri. Iar finantistul Georgescu corespunde profilului cautat, despre el aflandu-se deja ca este agreat de mari cancelarii ale lumii, cele din SUA si Germania, de exemplu. Pe de alta parte, PDL se pune in continuare pe picioarele de-ndarat ori de cate ori vine vorba despre un premier “tehnocrat”, fara legatura directa si solida cu partidul. Prin urmare, democratii insista ca Boc sa fie inlocuit tot cu unul de-al lor. Respectiv cu Vasile Blaga, caz in care presedintia Senatului ii va reveni lui Radu Berceanu. Mai multe voci cred insa ca varianta Blaga este aruncata doar cu scopul calmarii apelor pedeliste, pana la luarea unei decizii.

O schimbare de soarta, mai exact de ministere, il paste si pe Gabriel Oprea, indiferent de persoana premierului. Concret, se spune ca se preconizeaza ca Oprea sa preia Internele din mainile lui Igas. Fara insa ca acesta din urma sa preia fraiele MApN, de unde si trecerea lui pe lista “disponibilizatilor” si pe ordinea de zi a DNA.

FMI, zana cea buna pentru Basescu

Protestele l-au impins pe premieurl Emil Boc pe marginea prapastiei

Coincidenta sau nu, imediat dupa lansarea zvonului pe piata, in Romania a venit veste mare de la FMI: Fondul recomanda oficialilor de la Bucuresti majorarea pensiilor si salariilor! Motivul: stafful FMI a avut o revelatie si a priceput ca inghetarea pensiilor si salariilor romanilor se va solda cu “efecte negative asupra cererii interne si cresterii economice”. Altfel spus, finanta internationala este gand la gand cu Basescu si accepta largirea curelei care ne-a sugrumat nivelul de trai. Culmea in aceasta poveste nu a atins-o insa FMI-ul, cu tot virajul sau surprinzator, ci premierul in functie Emil Boc. Care a respins cu un “Nu” hotarat recomandarea de majorare a pensiilor si salariilor: “Guvernul nu are peste noapte resursele financiare necesare, bugetul nu ne permite acest lucru”. Justificata, poate, la nivel macroeconomic, pozitia lui Boc este inacceptabila intr-un an electoral, mai ales cu romanii protestand zilnic in strada. Ceea ce inseamna si ca singura ghicitoare ramane: cin’ sa fie, cin’ sa fie, Georgescu sau Blaga? Asta daca in planurile lui Basescu nu apare un al treilea nume…

Presedintele se intoarce la popor

Presedintele Traian Basescu i-a criticat dur, ieri,  pe reprezentantii opozitiei, acuzandu-i ca vor sa intoarca tara in anii ’90. „Stiti ce ma socheaza cel mai tare? Ca mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al asa-numitului lider al societatii civile, fostul colonel Dogaru, sunt similare cu ale fostului presedinte al Republicii Moldova, actualul sef al fractiunii Partidului Comunist din republica Moldova, Vladoimir Voronin”, a afirmat seful statului, mentioand si ca liderii USL vor “o Romanie neguvernata”. In final, seful statului a promis ca va avea “o interventie” doar cu romanii, singurii care merita anumite clarificari.

[poll id=”183″]

 

author avatar
Simona Badulescu
2.560 afisari

5 COMENTARII

  1. O miscare doar pe jumatate inteleapta, atat timp cat cara dupa el gasca celor mai corupti si demagogi, pe care ii ocroteste in continuare.

  2. Domnule Basescu ,chiar nu intelegi ca tu esti prima tinta.Vrem sa pleci,te uram ,esti un om rau,razbunator si iti urasti propria tara.
    Toat ceea ce ai dat rau poporului roman sa iti revina tie inzecit

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger