AcasăNewsPlanul de lichidare a prorusilor din estul Ucrainei

Planul de lichidare a prorusilor din estul Ucrainei

Prorusii au pierdut Slaviansk si s-au repliat in Donetk

RAND Corporation, think-tank-ul care ofera analize armatei americane, a sfatuit Guvernul de la Kiev sa inceapa un razboi decisiv si nemilos asupra separatistilor prorusi.

Prorusii au pierdut Slaviansk si s-au repliat in Donetk

Un memorandum considerant socant, intocmit de specialistii de la RAND Corporation, prezenta autoritatilor de la Kiev un plan in trei faze de lichidare a rezistentei proruse din estul Ucrainei.

Intr-o prima faza, se recomanda suspendarea Constitutiei si declararea Legii Martiale. Regiunile separatiste trebuiau izolate, dar populatia lasata sa paraseasca orasele si localitatile. Oricine ar fi ramas ar fi putut fi tratat ca luptator separatist. Dupa care, toate comunicatiile, prin Internet, telefonie mobila, alte servicii de difuzare a mesajelor, trebuiau intrerupte, iar dizidentii arestati si trimisi in lagare. Corespondentilor de razboi li se aplica o procedura speciala, intre anumite ore si locatii de transmitere a stirilor. Activistii prorusi implicati in conducerea miscarilor separatiste trebuiau decimati. Fortele care continuau sa se opuna deciziei Guvernului de la Kiev urmau sa fie exterminate, prin orice mijloace militare, inclusiv cu „arme neconventionale”.

In faza finala, autoritatile militare trebuiau sa pregateasca zona pentru reintoarcerea refugiatilor. Militarii urmau sa restabileasca aprovizionarea cu apa, caldura, curent electric, comunicatii. Refugiatii din zonele de conflict puteau sa se intoarca acasa, insa barbatii intre 18 si 60 de ani trebuiau verificati pentru posibila sustinere a separatistilor. Rezidentilor condamnati pentru participare la conflict urma sa li se nationalizeze proprietatile, iar acestea sa fie oferite celor care se distinsesera in lupta impotriva teroristilor. Intregul razboi trebuia terminat pana la 1 septembrie, dar Legea Martiala ar fi continuat pana la 1 ianuarie 2015.

author avatar
Adina Mutar
381 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger