AcasăNewsPlanuiau atentate in Italia, Franta, Belgia si Anglia

Planuiau atentate in Italia, Franta, Belgia si Anglia

Suspectii faceau parte dintr-un comando de cinci jihadisti

Doua persoane suspectate ca pregateau atentate teroriste in mai multe tari europene au fost arestate la Bari, in sudul Italiei. Cei doi, de nationalitate afgana, fac parte dintr-o celula terorista legata de organizatia Statul Islamic in Irak.

Suspectii faceau parte dintr-un comando de cinci jihadisti

Potrivit anchetatorilor italieni, suspectii erau pregatiti sa faca atacuri teroriste in centre comerciale, porturi si aeroporturi din Italia. Acestia fac parte dintr-o celula terorista formata din cinci persoane, trei membri ai comandoului fiind cautati de politie. Unul din acestia a fost localizat in regiunea Milano, iar doi se presupune ca au ajuns in Afganistan, informeaza RTBF. Anchetatorilor le-a fost necesar un an de zile pentru a identifica ansamblul retelei, totul incepand dupa ce unul din suspecti a fost semnalat in timp ce filma ”de-o maniera suspecta” un centru comercial din Puglia.

Tinte multiple

Potrivit procurorilor italieni, ”actiunile teroriste tinteau in egala masura membri ai guvernului, fortele militare, institutii, organizatii internationale, cetateni sau alte tinte civile precum aeroporturi, centre comerciale si hoteluri”. Zeci de fotografii si materiale filmate au fost descoperite in telefoanele suspectilor, in care acestia apar inarmati au in apropierea unor anumite personalitati politice locale, identificate ca potentiale tinte. Materiale de propaganda jihadista au fost de asemenea descoperite.

Filiera de imigratie clandestina

Printre sursele de finantare , procurorii arata ca celula a pus la punct o retea de imigratie clandestina intre Bari, Calais si Ungaria. Parchetul italian a precizat ca, in momentul arestarii celor doi, comandoul nu se afla inca in stadiul de a-si pune in practica intentiile criminale ci era in faza de structura de ”sustinere logistica” pentru alti jihadisti.

author avatar
National
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger