AcasăNewsPlângere penală împotriva Direcției de Control Intern a Poliției

Plângere penală împotriva Direcției de Control Intern a Poliției

Polițiștii de la SAS Mureș susțin că șeful lor a fost cercetat penal pentru evaziune fiscală

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractul a anunțat că va face plângere penală împotriva șefului Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) Mureș, dar și împotriva Direcției de Control Intern a Poliției Române. Direcția este acuzată că a încercat și încearcă să mușamalizeze infracțiunile comise de șeful SAS Mureș.

Polițiștii de la SAS Mureș susțin că șeful lor a fost cercetat penal pentru evaziune fiscală

Scandalul iscat pe marginea plângerilor polițiștilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale al Poliției Mureș împotriva șefului instituției a trecut la un alt nivel. Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a anunțat că va face plângeri penale, atât pe numele șefului SAS Mureș, cât și pe cel al Direcției de Control Intern a Poliției Române. ”Sunt infracțiuni săvârșite de șeful de la SAS, infracțiuni sesizate de oamenii ăștia din 2018 și nu s-a dispus nicio măsură. A făcut fals în înscrisurile oficiale, a falsificat state de plată, a comis abuz în serviciu. Toate au fost sesizate la Direcția de Control Intern din IGPR și către  SIAS București, dar nimeni nu a făcut nimic. În opinia mea, au încercat să mușamalizeze. Vom face plângere penală împotriva șefului SAS de la Mureș, dar și împotriva Direcției de Control Intern, pentru că nu e posibil ca tu, ca direcție de control intern, să ai cunoștință de lucrul acesta  și să nu trimiți dosar la Parchet. Erau obligați prin lege când s-a sesizat o infracțiune să facă acest lucru.Am impresia că, la nivel de IGPR, și în 2018 și în prezent, se încearcă o mușamalizare a infracțiunilor săvârșite în Mureș. Am fost acolo și am avut o discuție foarte aprinsă cu șeful IPJ Mureș și cu cei de la IGPR. Mi-au spus că au clasat dosarul, dar ei nu aveau dreptul să claseze, ci doar Parchetul”, ne-a declarat președintele SNPPC, Dumitru Coarnă.

Terorizați de șef

Polițiștii de la SAS Mureș l-au acuzat pe șeful instituției de pontaje fictive, în favoarea sa (150 de ore în perioada aprilie-octombrie 2018) și a adjunctului său (48 de ore de noapte, neefectutate în realitate), precum și de încasarea sumelor aferente acestor pontaje. Totodată aceștia au reclamat faptul că au fost obligați să redacteze rapoarte prin care aceștia renunță, ,,de bună voie”, la plata orelor suplimentare acumulate în ultimii ani și nerecuperate în 60 de zile, precum și că șeful SAS a utilizat  mijloace logistice din patrimoniul unității, în interes personal. ”Polițiștii au reclamat, în luna septembrie a.c., managementul abuziv și unele fapte cu conotație penală săvârșite de către șeful serviciului, comisarul șef S.I., care au condus la tensionarea relațiilor de muncă și, implicit, la o stare anormală de funcționare a acestei structuri, în ultimii trei ani (probleme cunoscute la nivelul IPJ)”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
8.537 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger