AcasăNewsPlângere penală, după Bobotează. ÎPS Teodosie, vizat - VIDEO

Plângere penală, după Bobotează. ÎPS Teodosie, vizat – VIDEO

Plângere penală, după Bobotează. ÎPS Teodosie, vizat (foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului)

În ultima perioadă, Arhiepiscopul Tomisului pare să fie tot mai des în atenția opiniei publice, și nu doar a credincioșilor din orașul de la malul mării, care merg la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”.

La o zi după ce a slujit de Bobotează, la Constanța, în prezența unui număr mare de credincioși, despre Arhiepiscopul Tomisului s-a aflat că este vizat de o reclamație oficială.

Mai exact, că a fost depusă, la IPJ Constanța, o plângere penală în cazul lui ÎPS Teodosie, acuzația fiind de zădărnicire a combaterii bolilor, conform digi24.ro. Totul, ca urmare a slujbei de Bobotează la care, potrivit sursei citate, ar fi fost prezenți mii de oameni.

În cursul zilei de miercuri, de sărbătoarea Botezul Domnului, Arhiepiscopul Tomisului a slujit în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța și apoi a fost prezent, împreună cu mai mulți preoți, în Portul Tomis, unde, la finele unui ceremonial religios a avut loc deja tradiționala recuperare a crucilor aruncate în apa mării, de Bobotează.

O primă reacție de la nivelul Arhiepiscopiei Tomisului

Deja s-a aflat și o primă reacție față de acest demers. “Considerăm plângerea neîntemeiată pentru că însăşi legislaţia în vigoare prevede că procesiunile şi pelerinajele pot avea loc, cu condiţia ca participanţii să fie de pe raza UAT-urilor unde au loc acele evenimente. Deci, care e motivul penal? Nu există bază, dar, sigur, fiecare are dreptul să reclame ce doreşte, dacă aşa consideră”, a declarat, pentru Focus Press, preotul Eugen Tănăsescu, reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului.

În Ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie a sfințit apa, la Catedrala din Constanța, în apropierea lăcașului de cult fiind aduse două cisterne și mai multe vase mari, de lemn. În ziua în care se sărbătorește Botezul Domnului, pe 6 ianuarie, credincioșii merg la biserică pentru a lua acasă Agheasma Mare.

249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger