AcasăNewsUpdate. PLAN ROȘU de intervenție. Accident cu două autocare şi un TIR,...

Update. PLAN ROȘU de intervenție. Accident cu două autocare şi un TIR, în Teleorman/Adolescent de 16 ani, preluat de un elicopter SMURD

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Mobilizare de urgență a salvatorilor, care au intervenit cu mai multe autospeciale la locul unui accident rutier ce a avut loc vineri dimineață în județul Teleorman. A fost activat Planul roşu de intervenţie.

UPDATE: Conform celor mai recente informații transmise de la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), patru persoane – doi minori și doi adulți – au fost preluate de la locul accidentului. Cei patru răniți urmează să fie duși la spital. Unul dintre ei, un adolescent în vârstă de 16 ani, a fost preluat cu un elicopter SMURD, victima având politraumatisme.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a DSU, „în eveniment au fost 18 persoane implicate, bilanțul victimelor fiind următorul:

– 1 minor de 16 ani, cu politraumatisme, preluat de elicopterul SMURD;
– 1 minor de 15 ani, cu TCC, preluat de o ambulanță SMURD;
– 1 adult de 60 ani, cu traumatism abdominal, preluat de o ambulanță SMURD;
– 1 adult, cu traumatism la membrul inferior stâng, preluat de o ambulanță SMURD”.

Conform sursei citate, ca urmare a accidentului au ars 1 autobuz și 1 autotren, incendiul fiind lichidat.


Din primele informații, este vorba despre un accident în care au fost implicate două autocare şi un TIR. Accidentul a avut loc vineri dimineaţă pe E70, între localităţile Bujoreni şi Prunaru, fiind activat Planul roşu de intervenţie, anunţă ISU Teleorman, potrivit Agerpres.

A fost solicitat şi un elicopter SMURD

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului, echipajele operative intervin cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, opt echipaje SMURD şi şase ambulanţe”, informează ISU Teleorman.

Potrivit sursei menționate, în sprijinul forţelor din teren, a fost solicitat şi un elicopter SMURD. Mai mult, din cadrul ISU Giurgiu se deplasează la locul accidentului o autospecială de transport victime multiple şi două echipaje SMURD.

Totodată, de la nivelul ISU Bucureşti-Ilfov au fost suplimentate forţele de intervenţie cu o ambulanţă SMURD cu medic şi o autospecială pentru transport victime multiple.

author avatar
Andrei Coman
246 afisari

3 COMENTARII

  1. Toti comenteaza si dau sfaturi referitor la cei care conduc autoturisme, fie ca merg tare, fie ca sunt drogati, fie ca sunt bauti sau fara permis. Nimeni nu comenteaza despre superinvazia camioanelor de pe sosele a caror conducatori merg ca la formula 1 cu niste jafuri bune de dat la casat, merg pe mijlocul drumului de zici ca le-a luat ma-sa drum, conduc beti muci, conduc obositi pentru ca au manarit tahograful, cu incarcatura de doua ori peste capacitatea masinii, merg unul in spatele altuia la 2 metri (la aspiratie si consum mic, pentru a putea fura motorina) in coloana astfel incat daca ai intrat in depasire risti sa nu te mai poti replia pe sensul tau de mers sau patesti ca ala cu microbuzul strivit, merg cu anvelope care iti explodeaza in parbrbriz cand treci prin dreptul lor, nu tin cont de nicio restrictie si cate si mai cate minuni care pe vremuri nu erau posibile deoarece transportul de marfuri se facea pe calea ferata. Azi orice taran cu 12 clase face un curs particular de condus si iese direct sofer de TIR pregatit pentru carnagiu pe sosele. Nu mai zic de cei cu transport persoane (autocare, autobuze, microbuze) care merg cu ele precum trenul Shinkansen din Japonia cu viteze ametitoare atunci cand ei au limitata viteza (precum camioanele) cu care trebuie sa circule. Militia care ar trebui sa faca un pic de ordine nu se uita la astia, se uita doar la unul care a parcat cu o jumatate de roata pe trotuar, sau ii baraie toba putin si-i da amenda.

  2. tiristii astia mai au obiceiul sa-i striveasca deliberat pe aia care se baga intre ei si le strica convoiul. au impresia ca lor nu li se poate intampla nimic. unii mai dau chix in estimari!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger