AcasăNewsPlan diabolic al Guvernului. Prăbușește nivelul de trai al românilor

Plan diabolic al Guvernului. Prăbușește nivelul de trai al românilor

Cheltuielile nesăbuite ale Guvernului au majorat deficitul bugetar

Deși au estimat venituri bugetare mai mari decât cele ale Comisiei de Prognoză, pe estimările acesteia fiind construit bugetul de stat, noul Guvern anunță, după o singură mișcare, o majorare uriașă a deficitului. Creșterea intenționată a deficitului bugetar a avut însă un obiectiv, înghețarea salariilor și pensiilor și favorizarea companiilor în detrimentul populației.

Cheltuielile nesăbuite ale Guvernului au majorat deficitul bugetar

Minciunile trâmbițate de actuala guvernare încep să iasă la iveală. Ultimele estimări făcute arată un plus de 19 miliarde de lei la PIB, față de cel anunțat în vară de Comisia Națională de Prognoză. Și atunci de unde deficitul? Foarte simplu. Din măsurile catastrofale luate de actualul Executiv la ultima rectificare bugetară, când s-au decis rambursarea urgentă a TVA-ului și a banilor pe concedii medicale și plata a două miliarde de lei pentru rachetele americane care vor veni abia în 2025. Rambursarea TVA se face în termen de 90-120 de zile, deoarece trebuie verificate firmele care fac cererile pentru ca acestea să nu fie fictive. În cazul concediilor medicale probleme sunt cu verificarea documentației și veridicității acestora, având în vedere că multe dintre aceste concedii sunt false. Guvernul a decis însă că trebuie decontați, de urgență, toți banii către firme, fără niciun fel de control. Mai mult, în fundamentarea rectificării bugetare ministrul de finanțe  arată că, ”potrivit datelor operative înregistrate în primele 10 luni, veniturile bugetare colectate de ANAF prezintă o nerealizare de 8,3 miliarde lei față de program (grad de realizare de 96,5%)”. Așa, și? Anul are 12 luni și, având în vedere comportamentul multor firme de a-și achita dările către stat abia în ultima lună a anului, așa-zisa nerealizare de 3,5% nu spune nimic.

Pretext pentru austeritate

Cristian Socol, profesor la Academia de Științe Economice, arată că risipa din banul public se face acum doar pentru a da vina pe greaua moștenire și a aplica măsuri de austeritate. ”Deficitul bugetar putea fi ținut în jurul a 3% din PIB. Putea fi negociată cu Comisia Europeană activarea clauzei de investiții sau scoaterea în afara calculului de deficit a cheltuielilor suplimentare de înzestrare militară, de 0,7% din PIB, pentru că sunt excepționale. Cu un efort pe colectare pe noiembrie și decembrie, nu mai era nevoie de prea multă negociere cu CE. Deci, se putea. Cu voință și pricepere. Deficitul de 4.3% din PIB nu este decat un pretext pentru austeritate”, susține prof.Cristian Socol. Și, într-adevăr, măsurile s-au anunțat deja, de la neaplicarea Legii salarizării și Legii pensiilor, până la anularea OUG 114, care plafona prețurile la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici. De unde atâta interes pentru profitul companiile de energie, care nu falimentează, nu se închid, ci au doar un profit mai mic? Majorarea deficitului a fost gândită, diabolic, pentru că un deficit mare bagă România în procedură de infrigement cu Comisia Europeană, care Comisie Europeană va veni și va spune că majorarea salariilor și majorarea pensiilor nu sunt sustenibile și atunci, fiind an electoral, PNL va da vina pe Comisia Europeană și, bineînțeles, pe cei de la PSD.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.892 afisari

15 COMENTARII

  1. TREBUIE SA VORBIM SI SA ANALIZAM GLOBALIZAREA care este un fenomen MULT mai periculos decat COLONIZAREA.
    Fenomenul si TEHNICILE GLOBALIZARII AU LA BAZA printre altele CORUPTIA SI TRADAREA existente din belsug in gena populatiei balcanice inclusiv intra si extra carpatice.

  2. „Prăbușește nivelul de trai al românilor ?” Sa da Cel de Sus sa se junga la „cartela” ptr. mancare si benzina ca inante de 1989. Au ptr. ce sa se sacrifice, acum au guvernul „meu” vor avea parlamentul „meu” si serviciile „mele” „Sa traiti bine ” si „GHINION””

    • M-ai uns la inima !
      As plusa spunind ca nu ar fi rau sa apara, in scurt timp, citeva sute de mii de oameni fara case(sau ai strazii), ca sa simta pina la singe gerul timpeniei din tigvele lor !!!
      Succes major, guvernare de ”dreapta” !!!
      Democratia nu e pentru prosti, inapoiati mintal, analfabeti functional, alcoolici, drogati, dependenti de smartfoane etc.
      De fapt ea, democratia, nu exista decit in mintea timpitilor, introdusa acolo de cei care, de fapt, ne conduc !!!

      • ESTI UN ANONYMUS PATRUNS DE STALINISM SI BOLSEVISM. Ocupi timp, spatiu si consumi oxigenul altora ca toate nevertebratele si taratoarele lumii…

        • Esti un gunoi , bai kaka !!!
          Atentie ca am tras apa, scirba !
          E adevarat ca as vrea sa-ti consum tie tot oxigenul, si altora ca tine,NAZISTI IMPUTITI !
          Veti plati !

          • Din pacate, ca ai vorbit de nazisti…aia au fost foarte destepti, genii….boul asta din fruntea statului e un prost…

        • Daca nu ai vândut-o pe Mămicuța ta încă, spune mi cat vrei pe ea, nu de alta, dar sa traiasca cat mai are de trait, linistita, fara sa se gândească ca a dat naștere unui idiot fara creier, mai kiki

  3. Cîțule, dacă nu pui biciul pe cocoașa celor de la ANAF, să-i trezești din comă și să se apuce serios de treabă, să nu scape nici-un borfaș, indiferent de funcție, sau om de afaceri, ca procentul de colectare a datoriilor la stat să fie măcar 85% în loc de 30% ,altfel vei fi nevoit să faci ce a făcut Teodorovici, să împrumuți bani cu nemiluita de la bănci. Apropos, Varanul tuciuriu a achitat cei 60 milioane € ? Dacă nu, de ce ? Dacă te atingi măcar de 1 leu, repet 1 leu, din amărâta aia de pensie, sau dacă nu respecți Noua Lege a Pensiilor cu prevederile ei, la anul în Noiembrie ciumata Veorica biciclista va fi nou prim-ministru. Pentru cultura ta generală îți amintesc că în România sunt 4,5 milioane pensionari +copiii lor, apți din toate punctele de vedere să voteze la anul. Te rog sună-l pe Și’că Mandolină să citească și el această postare. Capisci ?! P.S.1- Știi câți copii muncesc din greu în țară sau în străinătate ca să-și ajute părinții pensionari din cauza pensiilor mizerabile pe care le au ? Nu știi, că tu ești om politic și te doare la bască de ei. Dacă nu știți să împăcați și capra și varza și lupul, adică pensiile, salariile, educația, sănătatea, transporturile și sectorul privat ,la anul veți păți ce a pățit Ciuma Roșie sau PNȚ. P.S.2-Eu în locul săsălăului, îl numeam prim-ministru pe fratele lui Și’că Mandolină !

  4. Toate statele membre ale Organizatiei Statelor Unite(ONU) suntoblșogate sa respecte toate drepturile fundamentale ale omului asa cum sunt ele stipulate in declaratia Universala aDrepturilorOmului si asa cum aceste drepturi sunt regasite in legile fundamentale ale fiecarui stat membru ONU.
    Ditrugerea dreptului fundamental al omului la un nivel de trai decent inseamna dictatura stalisnit/nazista si pentru aceasta grava incalcare puterea executiva unui stat membru ONU trebuie adusa in fata unui tribunal penal international.Oamenii statului dictatura stalisnt/nazista sunt un imenspericol pentru intreaga umanitate si acest adevar este inclus la crima impotriva umanitatii.
    Daca in Europa maieste vreun stat democratic , daca in Romania maio exista vreun organism guvernamental,ori nonguvernamental care respecta drepturle fundamentale ale omului atunci acestea sunt obligate sa se ridice impotriva dictaturii stalsinit /nazist/PNL/Iohannis.Mediat si fara nici o taraganare.

  5. Nu cred Orban a zis ca vrea prosperitate si ca nu taie nimic. Dar e posibil sa nu aibe in unele zone bani deajuns si sa dea afara directori si direcrltorasi si afinii lor la dracu stiu eu unde sau sa scada teribil pensiile intre 75000 si 2000 de Euro. Adica la un salariu mediu de 2200 roni e practic imposibil sa poti da astfel de speciale. Adica nici Tesla in persoana daca esti nu stiu daca poti lua atat… In rest s-a trecut la privatizarea in masa asta inseamna milioane la buget e un plan ok liberal. Sa vedem in 2-3 luni abia dupa Boboteaza pe vechi o sa putem sa ne dam seama prin Februar…

  6. @Florin Cîțu este și astăzi ministru de finanțe, ?
    I-o fi zis și ăstuia careva că deficitul bugetar negociat prin acordul cu Uniunea Europeană este de 3%, și că încălcarea acordului cu Uniunea Europeană este neconstituțională, pe lângă faptul că atrage și sancțiuni ale Uniunii Europene, ?

  7. NU NE FACETI VIATA UN CALVAR v-am ales ca sa avem o viata mai buna asa cum aveti si voi si familiile voastre corect nu sintem cobay daca inghetati salariile si pensiile inghetati si toate preturile mai ales la facturi impozite si avem un nivel de trai cel mai scazut din europa .Ca sa iesi din criza asta trebuie sa fi un foarte bun contabilun profesionist sa sti sa faci din nimic ceva fara sa afecteze viata oamenilor.

  8. Populația Ro.19.405.156 – ianuarie 2019 – Cetățeni cu drept de vot – 18.217.156 Copii la 1 ianuarie 2019 – 4.443.588? Câți cetățeni cu drept de vot sunt în plus? Ps.În afara granițelor țării sunt 715 mii cetățeni cu drept de vot conform AEP.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger