AcasăNewsPlan de investitii de urgenta pentru Spitalul de Arsi, cu un buget...

Plan de investitii de urgenta pentru Spitalul de Arsi, cu un buget de aproape 450.000 de lei

Avand in vedere aspectele constatate in ultima perioada si problemele care au dus inclusiv la inchiderea sectiei de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a unitatii sanitare, s-a luat decizia sa se faca, pe cat de repede posibil, investitii la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri.

Pe langa faptul ca ministrul Vlad Voiculescu insusi a mers in aceasta dimineata si a stat de vorba cu cadrele medicale – doctori si asistente de la spitalul amintit, din directia Ministerului Sanatatii s-a anuntat ca s-a dat unda verde unui plan de investitii de urgenta destinat unitatii medicale de pe Calea Grivitei.

Este vorba despre un plan de igienizare a Spitalului de Arsuri, inclusiv a sectiei ATI si a blocurilor operatorii. Dar si, printre altele, a dotarii cu echipamente si mobilier a unor sali de operatie,precum si a Unitatii de Transfuzii si ATI, din cate se mentioneaza intr-un comunicat al MS. Totodata, se are in vizor dezinfectarea aparatelor de climatizare, dar si instalarea de dispensere pentru dezinfectanti de maini, atat la intrarea, cat si iesirea din saloanele si spatiile in care sunt oferite ingrijiri medicale.

Nu in ultimul rand, se doreste angajarea unui epidemiolog si a unui infectionist. Toate aceste aspecte ar trebui sa se incadreze in limita unui buget de 449.310 lei, iar timpul estimat pentru punerea in practica a acestui plan este de o luna.

author avatar
Cristina Stefan
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger