AcasăNewsPlaja lărgită din Mamaia, înghițită de valuri uriașe. Acum arată ca o...

Plaja lărgită din Mamaia, înghițită de valuri uriașe. Acum arată ca o faleză – FOTO

plaja mamaiaPlaja lărgită din Mamaia, înghițită de valuri uriașe. Acum arată ca o faleză - FOTO

O porțiune mare din plaja din stațiunea Mamaia a fost înghițită de mare. Erodarea s-a petrecut în ultimele zile în urma furtunilor și a valurilor mari care au lovit țărmul.

Specialiștii spun că este un fenomen absolut natural, numit „cliffing”, care se va rezolva în momentul în care utilajele vor nivela zona, potrivit ctnews.ro.

Fenomenul, considerat normal de către specialiști

În zona Rex din stațiunea Mamaia, valurile puternice care au lovit țărmul au săpat până la un metru în malul de nisip, iar acum plaja arată ca o minifaleză.

Dune mari de nisip s-au format pe toată suprafața.

„Groapa generează o prăbușire a malului. Munca omului și munca naturii creează astfel de situații care se vor rezolva în primăvară când niște utilaje mari vor veni să niveleze panta de trecere”, a explicat Adrian Bâlbă, doctor în științe veterinare.

Specialiștii reamintesc că, după acest fenomen, nisipul atras de valuri se va așeza însă în zona țărmului. Astfel, turiștii vor avea parte de un nisip mai fin pe plajă, dar și o intrare în mare mai lină.

Zona de plajă din Mamaia-Mamaia Nord s-a extins din 2020 cu 50 de hectare printr-un proiect de reabilitare a zonelor costiere. Plajele s-au lărgit chiar şi cu 150 de metri faţă de zona de promenadă.

author avatar
Andreea Vlad
1.511 afisari

6 COMENTARII

  1. Azi e 24 ianuarie ! Cine cine sa jucam hora unirii? Stau sa ma f uta in c ur daca e simpatic!

  2. Cine sant acesti mari specialisti, care pot debita asemenea ineptii. Adica marea va aduce inapoi ceea ce a luat. Pe voi care ati scris nu v-a umflat rasul ??? De atatia specialisti pe metru patrat, am ajuns in 30 de ani , mai jos de nivelul anilor 50. HALAL.

  3. Daca nu au luat nicio masura ca sa protejeze plajele, adica sa faca o movila cu inaltimea de vreo 3 metri paralela cu tarmul care sa protejeze plaja de valuri, atunci marea si-a luat inapoi ceea ce i-a fost luat de om, iar va fi necesara o noua interventie doar pentru a nivela nisipul inainte de intrarea in apa, insa zona pierduta va ramane pierduta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger