AcasăNewsPlahotniuc, ca Dragnea. Întâia declarație din exil: „Moldova nu este o ţară...

Plahotniuc, ca Dragnea. Întâia declarație din exil: „Moldova nu este o ţară sigură”, „s-a încercat răpirea mea”!

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook că retragerea de la guvernare reprezintă o nouă etapă pentru PDM, care urmează să formeze o opoziţie activă în timp ce se află în exil.

Vladimir Plahotniuc liderul Partidului Democrat din Moldova Sursa foto Twitter

Liderul politic a adăugat în mesajul său că are nevoie de o pauză pentru a lucra la mai multe aspecte, cel mai important fiind acela de a „readuce stabilitatea în Moldova şi liniştea de care cetăţenii au nevoie”. În acelaşi timp, liderul politic a invocat necesitățile de „securitate” ale familiei sale „după o tentativă de răpire eşuată” care s-ar fi întâmplat anul trecut, când se afla „peste hotare”. „Copiii mei sunt speriaţi, familia mea este speriată şi nu se simte în siguranţă nicăieri. Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea şi eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente şi să se simtă în siguranţă. În această perioadă, Moldova nu este o ţară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenţi, dar din cauza unora care îşi doresc să o preia  cu forţa”, a acuzat Plahotniuc. Informația despre „răpirea eșuată” se aseamănă cu manevra de anul trecut a lui Liviu Dragnea, pe atunci președinte al PSD, care, aflat ca și Plahotniuc într-o dificultate politică majoră, a reclamat că s-a încercat uciderea sa de către patru bărbați.

„Până voi reveni acasă, am discutat în aceste zile cu colegii ce trebuie făcut pentru ca Partidul Democrat să activeze cât mai eficient mai departe. Am stabilit că vom face o opoziţie activă şi nu vom permite preluarea Republicii Moldova de către grupări de interese din afara ţării. Moldovenii trebuie conduşi din interiorul ţării, nu din afara ei, Moldova trebuie să rămână liberă şi independentă, nu să devină anexa unei alte ţări sau teritoriul, pe care vreun stat îşi face jocurile şi ne umileşte cetăţenii”, a adăugat Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a părăsit ţara pentru câteva zile pentru a-şi întâlni familia, a anunţat duminică formaţiunea printr-un comunicat. În acesta nu s-a specificat unde a plecat Plahotniuc, însă se știe că acesta are doi copii care locuiesc în Elveția, unde liderul PDM deţine şi o vilă, pe malul lacului Geneva.

PDM a anunţat vineri după-amiază retragerea de la guvernare, în contextul crizei politice de la Chişinău, însă Plahotniuc susţine că decizia a fost luată încă de marţi, urmând să fie implementată prin dialog cu celelalte formaţiuni politice, însă restul partidelor au refuzat să poarte discuţii.

„Decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare a fost luată încă de marţi, însă am dorit să o implementăm prin dialog cu celelalte partide şi într-un mod legitim. Am stat până vineri să aşteptăm aceste discuţii, dar partidele au refuzat dialogul. În aceste condiţii, a trebuit să luăm o decizie, care să nu adâncească şi mai tare criza”, a mai afirmat politicianul. Decizia a fost luată pe fondul presiunilor exercitate de Uniunea Europeană, Statele Unite şi Rusia, care au anunţat recunoaşterea Guvernului condus de Maia Sandu, alcătuit prin susţinerea Partidului Socialist (PSM) şi a alianţei ACUM, formată de Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger