AcasăNewsPlagiatul lui Ponta va fi analizat de o comisie a Facultatii de...

Plagiatul lui Ponta va fi analizat de o comisie a Facultatii de Drept

Conducerea Universitatii din Bucuresti a decis sa se implice, urmand sa analizeze teza de doctorat a premierului Victor Ponta care este acuzat de plagiat.

Conducerea Universitatii de Bucuresti a decis, vineri, sa se implice in scandalul de plagiat care il are in centru pe Victor Ponta, care este acuzat ca si-a copiat teza de doctorat.

„Conducerea Universitatii din Bucuresti a adresat o solicitare conducerii Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti pentru a-si preciza punctul de vedere referitor la contestarea calitatii stiintifice a tezei de doctorat a domnului Victor Ponta. Urmare a solicitarii conducerii Universitatii din Bucuresti, Consiliul Facultatii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinta, din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acuzatiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta,” conform comunicatului emis de conducerea Universitatii din Bucuresti, citat de B1 TV.

Conform conducerii Universitatii, concluziile analizei realizate vor fi prezentate Senatului Universitatii si publicului larg. In plus, in functie de rezultatele analizei Facultatii de Drept si al comisiei intrunite, conducerea Universitatii va dispune masurile adecvate.

Scandalul de plagiat care il are in centru pe Victor Ponta a debutat luni, atunci cand prestigioasa revista „Nature” a publicat un studiu conform caruia, o mare parte din teza de doctorat a premierului este copiata, cuvant cu cuvant, din alte carti. Acestia il aseamana pe Victor Ponta cu Pall Schmitt, fost presedinte al Ungariei, si Karl Theodor zu-Guttemberg, fost ministru german al Apararii, doi demnitari care au demisionat in urma acuzelor de plagiat.

author avatar
Ionut Zgimbau
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger