AcasăNewsPlagiatul lui Ponta se trage la sorti

Plagiatul lui Ponta se trage la sorti

Universitatea Bucuresti se adauga taberei care sustine ca Victor Ponta a plagiat

Dupa ce Consiliul National de Etica al MEC a decis ca Victor Ponta, tehnic, nu a plagiat, Comisia de resort a Universitatii Bucuresti spune ca o treime din teza premierului este plagiata.

Universitatea Bucuresti se adauga taberei care sustine ca Victor Ponta a plagiat

Concluzia nu a fost comunicata oficial, ci pe surse, acestea afirmand si ca este vorba despre un raport preliminar intocmit de Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, institutia care i-a eliberat diploma de doctorat lui Victor Ponta.

Cu doar o zi in urma, Consiliul National de Etica din cadrul MEC a decretat ca actualul premier nu a plagiat ”tehnic” nimic. Si tot pe aceasta tema, cu trei saptamani inainte, Consiliul National de Atestare a Titlurilor a decis la randul lui ca Ponta se face vinovat de plagiat. Confruntat cu verdictul Universitatii, actualul premier a afirmat ca asteapta ca membrii Consiliului de Etica de la MEC si cei ai Comisiei de Etica de la Universitatea Bucuresti sa se puna de acord: ”Eu am fost la Comisia de etica legala a Ministerului Educatiei. Este singura comisie care m-a convocat vreodata. Am vazut raportul acesteia din care rezulta ca nu am plagiat. Sa se mai hotarasca intre ei ca nu mai stiu nici eu ce am facut”. Cert este un singur lucru: scandalul plagiatului are nevoie de un verdict final, chiar daca se ajunge ca acesta sa fie tras la sorti.

author avatar
Simona Badulescu
564 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger