AcasăNews"Plagiat" Ponta: Teza de doctorat a premierului, analizata de CNATDCU. Comisia, desfiintata...

„Plagiat” Ponta: Teza de doctorat a premierului, analizata de CNATDCU. Comisia, desfiintata oficial din ordinul Ministrului Educatiei

Posibilul plagiat al premierului Victor Ponta este analizat, vineri, de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Consiliul a fost desfiintat, insa, joi, prin ordinul ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop.

Decizia Consiliului nu ar mai avea, insa, o valoare legala, dupa ce decizia de desfiintare a CNATDCU a fost publicata in Monitorul Oficial.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, vineri, ca printr-o adresa trimisa in 21 iunie Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare s-a solicitat conducerii sa comunice in scris, pana in 28 iunie, raportul privind resursa umana pentru activitatile didactice si de cercetare din invatamantul superior, potrivit Antena3. Cum pana pe 28 iunie, conducerea CNATDCU nu a prezentat ministrului cele solicitate, ministrul a decis desfiintarea Consiliului General al CNATDCU si marirea componentei Consiliului General de la 21 la 45 de membri, iar acestia sa fie reprezentanti de la toate universitatile, a mai precizat ministrul Liviu Pop.

Victor Ponta, interviu “El Pais”: Ma retrag, demisionez daca se dovedeste ca am plagiat

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a venit la Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare pentru a le spune membrilor ca nu au dreptul sa analizeze acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta. Pop sustine sarcina de a stabili daca teza de doctorat a lui Victor Ponta este sau nu plagiat apartine Consiliului National de Etica, conform RealitateaTV.

In urma unui articol publicat de revista „Nature”, premierul Ponta a fost acuzat de plagiat. Publicatia sustine ca a avut acces la cateva documente, primite de la o sursa anonima, care demonstrau ca mai mult de jumatate din teza de doctorat a lui Ponta ar fi plagiat. Victor Ponta a declarat ca va renunta la titlul de doctor daca se va dovedi, de catre comisia de specialitate de la Ministerul Educatiei, ca a gresit alegand sa scrie la finalul tezei autorii din lucrarile carora a citat, si nu in subsolul paginii.

Totodata, joi, intr-un interviu publicat de „El Pais”, Ponta a spus ca „se retrage”, deci ca e dispus sa demisioneze, daca se demonstreaza ca se face vinovat de plagiat.

615 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger