AcasăNewsPlafonul pentru "Prima Casa" ar putea fi suplimentat cu 500 de milioane...

Plafonul pentru „Prima Casa” ar putea fi suplimentat cu 500 de milioane de lei

Bancile revin in dezbaterea Programului Prima Casa

Pentru a doua oara in 2016, fondurile pentru programul destinat romanilor care vor sa isi cumpere o locuinta ar putea fi suplimentate. Un anunt in acest sens a fost facut, oficial, in decursul zilei de marti.

Planul vine din directia Ministerului Finantelor, care supune dezbaterii publice un proiect de modificare si completare a unei anexe la o hotarare de guvern datand din 2009 – anul in care a fost lansat acest program – propunand, pracic, suplimentarea plafonului de garantii pentru „Prima Casa” cu o jumatate de miliard de lei.

Asadar, momentan este vorba doar de o propunere menita sa fie de ajutor in cazul a doua categorii interesate de acest program. Si anume, oficialii MF spun ca „vine atat in sprijinul potentialilor beneficiari ai Programului, cat si a celor care au incheiat antecontracte de vanzare-cumparare prin „Prima Casa” si care, in lipsa alocarii resurselor necesare, sunt in pericol de a pierde avansurile platite, fiind in imposibilitate sa isi mai finanteze tranzactiile prin Program”.

La nivel de cifre, institutia condusa de Anca Dragu a facut public faptul ca, pana la finele lui iulie, adica in primele sapte luni ale anului in curs, au fost acordate nu mai putin de 23.515 de garantii, totalizand 2,16 miliarde de lei.

254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger