AcasăNewsPlafonarea tarifelor la RCA, praf în ochii românilor! Prețurile la asigurarea obligatorie...

Plafonarea tarifelor la RCA, praf în ochii românilor! Prețurile la asigurarea obligatorie vor exploda

rcaPlafonarea tarifelor la RCA, praf în ochii românilor! Prețurile la asigurarea obligatorie vor exploda

​Înghețarea prețurilor RCA pentru 6 luni la nivelul datei de 28 februarie 2023 ar urma să fie decisă miercuri de Guvern, pentru a calma lucrurile în plin faliment Euroins, dar soluția gândită de ASF are multe defecte și unii șoferi vor plăti mai mult pe asigurările auto, arată datele brokerilor.

Prețurile RCA vor fi plafonate la nivelul tarifelor de primă proprii practicate de fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023, iar motivarea ASF a fost că în medie aceste tarife ar fi mai mici decât tarifele de referință publicate în data de 7 martie 2023 pentru majoritatea categoriilor de vehicule.

Plafonarea, o soluție provizorie

Experții din piață susțin că plafonarea tarifelor RCA la nivelul celor din februarie 2023 este doar o soluție provizorie, care va fi urmată de o creștere masivă a prețurilor polițelor.

Surse din ASF au declarat pentru „Adevărul” că această plafonare a prețurilor reușește numai să amâne explozia tarifelor RCA. „Diferențele de cost reduse în perioada de plafonare se vor regăsi în următoarele 12 luni în noile prețuri RCA care vor urma perioadei post plafonare. Din păcate, unicul instrument de control al creșterii prețurilor RCA este o companie de asigurari de stat, care să vândă un produs RCA cu un profit rezonabil.

Altfel, când daunele cresc cu 5%, iar prima RCA suferă o creștere de 70% în aceeași perioadă de timp, e clar că vorbim despre o speculă de preț și de jucători incorecți pe piața RCA, care profită de o legislație favorabilă, instituții slabe și existența clienților captivi“, au precizat sursele „Adevărul”.

author avatar
Andreea Vlad
259 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta este efectul privatizarilor cu orice pret, pe motiv ca statul este un slab administrator! Privatizarea este buna doar pentru elite si patroni ca ei sunt marii beneficiari! Pentru cetateni este doar o garantie a cresterii permanente a preturilor din cauza politicilor de minopol intre firme, pe fondul neindeplinirii atributiilor de control de catre stat! Cum zicea marele mafiot Vantu :,,statul trebuie sa va protejeze de cei ca mine, intariti-va statul”! Cine sa o faca?!

  2. Parca zisesera ca ingheata la nivelul din 2022, acum s-au sucit si ingheata la nivelul din fenruarie 2023, adica la un nivel mult mai mare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger