AcasăNewsPlafonarea prețurilor RCA mai așteaptă. Proiectul, retras de ASF / Care este...

Plafonarea prețurilor RCA mai așteaptă. Proiectul, retras de ASF / Care este motivul

RCAPlafonarea prețurilor RCA mai așteaptă. Proiectul, retras de ASF / Care este motivul

Executivul a retras de pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 24 martie, proiectul de Hotărâre care prevedea plafonarea tarifelor RCA la nivelul din martie 2022, în contextul ieșirii de pe piață a Euroins România.

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe şase luni elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţe a fost retras de ASF, nefiind inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri.

ASF vrea să analizeze toate observaţiile

”Proiectul a fost pus în dezbatere publică, în urma observaţiilor care s-au făcut (…) proiectul a fost retras tocmai ca să putem analiza toate observaţiile, toate notele care s-au făcut cu privire la proiectul iniţial. Facem astfel o analiză a punctelor de vedere exprimate”, a declarat, la Digi 24, Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF.

El a explicat că fiecare parte implicată a făcut propria analiză a proiectului şi a venit cu propriile observaţii. ”Noi trebuie să le analizăm cu amănuntul pe fiecare”, a adăugat el.

Potrivit reprezentantului, au fost aduse note de completare sau modificare din partea reprezentanţilor pieţei de asigurări. ”Este firesc să ţinem cont de astfel de observaţii făcute în perioasda de dezbatere, de aceea proiectul a fost retras, tocmai ca să facem o analiză asupra acestor observaţii”, a arătat el, precizând că nu poate spune cât va dura această analiză.

Ulterior publicării, mai multe organizații ale asigurătorilor, brokerilor și service-urilor au contestat măsura arătând că ar duce la un blocaj al pieței.

author avatar
Andreea Vlad
308 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger