AcasăNewsPlafonarea preţului la gazul rusesc, RESPINSĂ! Bruxelles-ul va limita veniturile producătorilor de...

Plafonarea preţului la gazul rusesc, RESPINSĂ! Bruxelles-ul va limita veniturile producătorilor de energie din afara gazelor

gazRusia se îmbogățește din exporturile de energie: 337,5 miliarde de dolari în 2022

Miniştrii Energiei ai Uniunii Europene au respins, vineri plafonarea, preţului gazelor ruseşti!

Dar Bruxelles-ului i s-a trasat sarcina de a elabora propuneri pentru a limita veniturile producătorilor de energie din afara gazelor şi pentru a ajuta firmele de energie să rămână pe linia de plutire.

Fonduri de urgenţă pentru companii din energie

Ţările UE au susţinut, de asemenea, propunerea Executivului Uniunii de a oferi fonduri de urgenţă companiilor de energie care se confruntă cu cerinţe de garanţii în creştere şi au însărcinat Comisia să elaboreze astfel de măsuri.

Toată lumea se grăbeşte să găsească o soluţie”, a spus ministrul suedez al Energiei Khashayar Farmanbar. Miniştrii Energiei ar putea organiza încă o întâlnire de urgenţă la sfârşitul acestei luni, pentru a negocia şi a aproba planurile finale.

Putin ameninţase că va opri livările

Putin ameninţase deja că Moscova va opri complet livrările către Europa, dacă s-ar aplica un plafon de preţ pentru gazele ruseşti. Unele ţări care încă primesc gaze ruseşti au spus că nu sunt dispuse să rişte să piardă această aprovizionare.

Comisia Europeană a avertizat că limitarea preţurilor gazelor naturale lichefiate în Europa ar putea risca să-l redirecţioneze către alte regiuni, privând Europa de combustibilul atât de necesar.

author avatar
Andrei Ștefan
459 afisari

4 COMENTARII

  1. Sunt curios, cum ar fi putut să impună rușilor prețul pe care îl vrea UE? Poate încearcă și rușii să limiteze prețul la BMW -uri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger