AcasăNewsPirotehniștii au intervenit urgent! S-a găsit o bombă: ”Era în perfectă stare...

Pirotehniștii au intervenit urgent! S-a găsit o bombă: ”Era în perfectă stare de funcționare”. Unde s-a întâmplat totul!

Pirotehniștii au intervenit urgent! S-a găsit o bombă: ”Era în perfectă stare de funcționare”. Unde s-a întâmplat totul! (sursa foto: ISU Botoșani)

În dimineața acestei prime zile a săptămânii s-a aflat despre o acțiune a pirotehniștilor din Botoșani, derulată recent, într-o localitate de pe raza județului, după ce a fost găsit un element de muniție cu potențial de risc.

A fost vorba despre o bombă de aruncător, de calibrul 82 milimetri, care a fost descoperită, duminică după-amiază, pe raza localității Rediu, comuna Răuseni, din câte au anunțat, luni, reprezentanții ISU Botoșani.

Pirotehniștii au ajuns la fața locului și au făcut o primă evaluare a situației, înainte de a interveni pentru a ridica obiectul. ”Echipa pirotehnică a ISU Botoșani a constatat că muniția era în perfectă stare de funcționare și putea exploda la orice atingere mecanică”, potrivit aceleiași surse.

Bomba a fost transportată, în siguranță, într-un poligon militar, la Copălău, urmând să fie distrusă.

Sfaturi de la specialiști

În acest context, e important să se aibă în vedere recomandările pe care le fac specialiștii, în cazul în care sunt situații în care sunt observate astfel de elemente de muniție cu potențial de risc. Între acestea – să nu fie mișcate de la locul în care sunt găsite, dar și să nu fie folosit foc deschis în apropierea acestora.

Iară ce au transmis reprezentanții ISU Botoșani, via Facebook:

”Dacă se întâmplă să găsiți obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce seamănă cu elemente de muniţie neexplodată trebuie să respectați următoarele reguli:

✅ să nu le mișcați de pe locurile pe care se află;
✅ să nu le desfaceți şi să nu le predați operatorilor economici;
✅ să nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe;
✅ să nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
✅ să nu le loviți, să nu le tăiați şi să nu le demontați;
✅ să nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.”

158 afisari

1 COMENTARIU

  1. JURNALISTUL LUI PESTE !!, mai analfabetule cata si vezi deosebirea intre proiectilul de arucator si ceea ce numesti tu bomba !.
    Ce documentare , scrie fiecare ce-i trece prin doveac.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger