AcasăNewsPiramida arestarilor cere si un ministru!

Piramida arestarilor cere si un ministru!

Cruciada anticoruptie declansata de DNA frapeaza prin ritmul galopant in care se trece la „next level”.  Practic, se poate vorbi de un algoritm bine stabilit al retinerilor, care sunt  tot mai rasunatoare.

S-a inceput cu un director vamal, s-a trecut la directori de deconcentrate si subsecretari de stat, acum a picat un secretar de stat. Iar sistemul piramidal in care au avut loc arestarile va culmina cu incatusarea unui ministru plin!

Au luat gustul sangelui

Ministrii Valerian Vreme si Ion Ariton, doi demnitari pe a caror activitate stau atintiti multi ochi...

La operatiunea „Vami curate”  nu a cazut nici un mahar. Doar directorul vamal Cornel Costea. Dupa ceva timp, a fost saltat pentru coruptie Ioan Ungureanu, director al Termoelectrica. Era semnalul ca latul monitorizarii stricte incepe sa se tranga in jurul  sefilor de deconcentrate. Apoi, pe parcursul a doar cateva saptamani, ritmul arestarilor s-a intetit mai ceva ca la traditionala sarba. Cornelia Corescu, directoarea ITM Timis, saltata pentru mita. Sergiu Dragancea,   seful APIA Dolj, prins in flagrant. La fel ca si Remus Baciu, vicepresedinte ANRP cu rang de subsecretar de stat. Procurorii DNA luasera deja gustul sangelui de demnitari si a urmat secretarul de stat Silviu Bian, „boss” -ul ANOFM  cazand cand lua  de la subalterni jumatate din spaga de 45 000 euro.  Si cum, la fel ca in jocurile copilariei noastre, „gramada cere varf”, retinerea unui  ministru  va fi trofeul care  incununeaza aceasta campanie. Sursele noastre sustin ca o asemenea lovitura de imagine este imperios necesara, daca se vrea ca solicitarea proaspatului ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, de recuperare a fondurilor comunitare necheltuite pana acum, sa aiba succes.  Iar cum membrul guvernului Boc va fi prins ca „a umblat” tocmai la aceste fonduri, se spera ca inaltii functionari europeni sa se inmoaie si sa ne lase la dispozitie cele 16 miliarde de euro, bani care altfel sunt ca si pierduti.

Ion Ariton

Printre „favoriti”, cunoscatorii sistemului ii dau pe Ion Ariton, ministrul Economiei care pastoreste zeci de  Regii subordonate si Valerian Vreme. Ministrul Comunicatiilor asupra carora planeaza suspiciuni ca ar fi binisor  bagat in „combinatia” SIVECO , intre Irina Socol si  Sebastian Ghita. Ramane de vazut pe care va pica magareata luptei anticoruptie…

author avatar
Catalin Tache
1.665 afisari

2 COMENTARII

  1. Pentru a indeplini si sarcina ,,stop coruptiei la nivel inalt” impusa de parlamentarii europenii, Guvernul roman improvizeaza si sacrifica cateva capulete smechere.
    Atat si nimic mai mult ca deh trebuie sa-i pacalim si la capitolul asta.
    Marii corupti sunt oameni intangibili.

  2. Eu zic sa o aresteze pe Udrea. Ar fi cea mai mare lovitura de imagine. Azi sunt glumet. Am impresia,ca toti cei arestati stiau ca vor fi arestati. Oricu dupa maxim cateva luni sunt reabilitati si pusi in alte functii.In rest numai de bine………..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger