AcasăNewsSorina Pintea: Ministerul Sănătăţii nu e responsabil

Sorina Pintea: Ministerul Sănătăţii nu e responsabil

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că sistemul informatic de sănătate, despre care medicii de familie au afirmat că este în “colaps”, este gestionat de CNAS şi a adăugat că au fost plătiţi „bani grei” pentru pregătirea unor oameni care să asigure mentenanţa acestuia, dar care „nu se pricep” la acest lucru.

Sorina Pintea Sursa foto Twitter

„Nu Ministerul Sănătăţii gestionează acest sistem. MS nu a contractat, nu a plătit şi nu gestionează sistemul. Sistemul este gestionat de CNAS. În mare măsură, dau dreptate medicilor de familie (…) Am înţeles că de astăzi dimineaţă (miercuri, n.r.) sistemul merge, am pus şi eu o întrebare retorică: trebuie să fie scandal ca să meargă sistemul? Am cerut mai multe date, dar repet nu Ministerul Sănătăţii gestionează acest lucru”, a susținut Pintea.

Potrivit acesteia, sistemul informatic a fost contractat începând din anul 2012 şi a fost modificat de nenumărate ori, dar fără să se ţină cont de anumite aspect: „din păcate, nu funcţionează, nu s-a ţinut cont de numărul mare de utilizatori în acelaşi timp, nu s-a ţinut cont de anumite aspecte. Pe de altă parte, s-au risipit bani pe pregătirea unor persoane care să menteneze sistemul şi care nu se pricep, nu au fost pregătiţi corespunzător. Lucrurile acestea nu se pot rezolva de pe o zi pe alta”, a arătat Pintea.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger