AcasăNewsPintea, ministrul constatărilor

Pintea, ministrul constatărilor

Oricâte bune intenții ar avea prin controalele inopinate efectuate până acum, cu proiectul pacienților sub acoperire, ministrul Sănătății Sorina Pintea trebuie să facă ceva mai mult și să depășească eticheta de ministru constatator și atât. Nu e vorba numai de Pintea, ci de toți factorii de decizie din țara asta. Până când constatăm tragedii?  Toate instituțiile de forță fac doar asta: constată neregulile care au dus la o tragedie, nu încearcă nici una să prevină.

Din păcate, Sorina Pintea este doar o constatatoare –  ce fractură de logică să ai (ce rezolvi) când te duci cu alaiul în miez de noapte la vreun spital județean, în vreme ce pacienții ies ziua cu picioarele înainte. După inspecțiile din ce în ce mai rare, dar aducătoare de imagine, Sorina Pintea trebuie să accepte că sistemul public de sănătate nu s-a trezit din comă, deși i s-a promis un buget record, spitale noi nu s-au ridicat, iar în alea vechi oamenii plătesc din nou, chiar dacă au cotizat zeci de ani într-o țară în care se spune că sănătatea e gratuită. Ce zice Sorina Pintea: „Din păcate, așa cum am precizat, s-a produs un lung șir de erori umane și reiterez ideea că tragedia putea fi evitată. Am spus că suntem sistemul și fiecare să respecte ce e în fișa postului. De exemplu, se arată în fișa asistentei medicale că nu se lasă la îndemâna pacienților obiecte contondente, stativul nu trebuia să rămână niciodată într-un salon cu proleme psihice”. O mână de medici uzați care trebuie să țină piept la o grămadă de pacienți dificili, “stativele” prost puse, oameni puși să doarmă doi în pat și nepăsarea atotcuprinzătoare sunt chestiuni de mare anchetă, deși le știe toată lumea și nimeni nu le oprește. Pintea a anunțat că va depune plângere penală împotriva medicului de gardă și a asistentelor care erau de serviciu în acea noapte. Târziu, de ce numai în urma unei tragedii se iau astfel de măsuri, că de prevenire nu e cazul. Dovada? Managerul Spitalului Săpoca a demisionat. Așa și ? Pintea va ieși șifonată rău după crimele de la Buzău, trebuie să găsească vinovați rapid, dar știe că nu are nicio șansă să reformeze sistemul psihiatric din România. Aici nu merge cu “pacienții sub acoperire”.

author avatar
Andrei Coman
111 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pintea NU-I MINISTRU !,Pintea este o parodie ,un pacalici ,nu-si cunoaste fisa postului .
    Postmortem nu rezolvi nu previi !doar constati: cat ai fost de incapabil, de impotent ,de iresponsabil cu vietile altora .
    Papagalul asta de madam Pintea trebuia sa zboare demult este un dezastru .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger