AcasăNewsPiedone, certat de Prefectul Capitalei: „Decizia lui e nelegală. Va fi atacată...

Piedone, certat de Prefectul Capitalei: „Decizia lui e nelegală. Va fi atacată în instanță”

Cristian Popescu PiedonePiedone, certat de Prefectul Capitalei: „Decizia lui e nelegală. Va fi atacată în instanță”

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone nu a mai așteptat o decizie de la centru și a stabilit noi restricții în această zonă a Bucureștiului. Edilul a decis să închisă mall-urile și magazinele în Sectorul 5 mai devreme.

Programul mall-urilor, supermarketurilor și teraselor ar urma să fie redus începând de joi, 25 martie, până în data de 11 aprilie, astfel:

  • Luni-vineri: mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
  • Sâmbătă-duminică: mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00
  • Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.
  • Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica: luni-vineri 07.00 – 17.00, sâmbătă-duminică 07.00 – 15.00
  • Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

Prefectul Alin Stoica îl cheamă în judecată

Primarul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va contesta în instanță decizia lui Piedone dacă dispoziția nu va fi retrasă. Asta în condițiile în care până la sfârșitul acestei săptămâni ar trebui să se ia o decizie la nivel de Capitală cu privire la noul set de măsuri, în contextul creșterii ratei de incidență a cazurilor de infectare cu coronavirus.

„I-am transmis lui Cristian Popescu Piedone că e nelegală decizia lui și în virtutea rolului Prefecturii de a da asistență i-am solicitat să o retragă. (…) Dacă nu, mâine dimineață vom dispune chemarea în judecata pentru anularea actelor și vor fi suspendate imediat după cererea de chemare în judecată. Nu își produc efectul. Vor fi atacate în instanță mâine dimineață, dacă nu le retrag ei”, a spus prefectul Alin Stoica, la Digi 24.

Piedone nu dă înapoi

Pe de altă parte, primarul Sectorului 5 spune că va merge mai departe cu decizia sa. „Eu, primarul Sectorului 5, mă numesc autoritate locală, în egală măsură cu primarii de sector și primarul Municipiului București. Eu sunt responsabil direct de siguranța și sănătatea locuitorilor Sectorului 5.

N-am încălcat nicio prevedere legală. Am convocat Comitetul Situațiilor de Urgență, am emis dispoziția primarului, respectăm ierarhic superior toate organismele. (…) Dacă mâine, astăzi, peste o oră, comitetul ierarhic superior emite o altă dispoziție, a mea devine nulă. Mă supun superiorilor, dar nu pot să stau și să nu-mi asum. De ce? Pentru ce?”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

author avatar
Andreea Vlad
148 afisari

1 COMENTARIU

  1. prefectul asta spune ca e nelegala a lui piedone dar cand il intrebi de deciziile lui spune ca nu stie asteapata de la comitete tehnico stiitifice poate chiar extraterestre si confunda dsv cu dsp deci chiar e pe dinafara!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger