AcasăNewsPictorul Juan Gris, omagiat de Google la 125 de ani de la...

Pictorul Juan Gris, omagiat de Google la 125 de ani de la nastere

Motorul de cautare Google si-a modificat logo-ul, vineri, 23 martie, pentru a-l omagia pe pictorul spaniol Juan Gris, la 125 de ani de la nasterea artistului considerat promotor al cubismului, alaturi de Pablo Picasso si Georges Braque.

Logo-ul dedicat de Google lui Juan Girs (Jose Victoriano Gonzalez-Perez) reprezinta o pictura cubista ce ilustreaza trei dintre temele regasite frecvent in picturile artistului nascut in urma cu 125 de ani, la Madrid – este vorba de chitara, fructele si ziarele.

Dupa cum ne aminteste Google, Juan Gris este unul dintre cei mai influenti reprezentanti ai cubismului, avand ca stil dominant in creatiile sale cubismul sintetic. Desi a studiat ingineria, Gris a ales in cele din urma sa isi cultive talentul pentru pictura. In 1906 s-a mutat la Paris, unde i-a cunoscut si a devenit prieten cu Pablo Picasso, Matisse si Georges Braque. De altfel, specialistii spun ca portretul pe care Juan Gris i l-a realizat lui Picasso la circa sase ani dupa ce s-a mutat in capitala Frantei, la scurt timp dupa ce artistul s-a alaturat miscarii, este una dintre cele mai semnificative lucrari cubiste timpurii.

Prima expozitie a lui Juan Gris a avut vernisajul in 1919, la Galerie de l’Effort Moderne, din Paris. O parte a lucrarilor lui Gris, pictorul omagiat miercuri de Google, printr-un logo special, se afla la Tate Modern Museum.

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger