AcasăNewsPictorul Adrian Ghenie si-a luat casa de un milion de euro

Pictorul Adrian Ghenie si-a luat casa de un milion de euro

Adrian Ghenie, cel mai bine vandut pictor roman al momentului, a facut o tranzactie imobiliara spectaculoasa, intr-o discretie totala. Baimareanul a cumparat un imobil vechi din centrul orasului Cluj, pentru care a platit circa un milion de euro.

Casa, veche, si paraginita atunci cand a luat-o pictorul a fost complet restaurata, tot pe banii actualului posesor.  Siteul clujulcultural.ro scrie ca Ghenie intentioneaza sa deschida aici un centru de arta contemporana. Aceasta nu este nici prima si nici ultima investitie a vestitului pictor. Adrian Ghenie este si fondator al cunoscutei galerii Plan B, care are spatii expozitionale atat la Cluj, cat si la Berlin. Pana la achizitionarea imobilului de catre Ghenie, Clujul nu avea un centru pentru arta contemporana, asa ca este foarte probabil ca initiativa pictorului sa fie de mare succes, mai ales ca orasul este cunoscut pentru activitatea sa culturala deosebita. In varsta de 39 de ani, Adrian Ghenie a ajuns la o cota uriasa pe piata de arta. Cu cateva saptamani in urma, tabloul sau denumit „Nickelodeon” a fost vandut de Casa de licitatii Christie’s din Londra contra sumei de 7,8 milioane euro. Recordul anterior al artistului nostru fusese stabilit cu lucrarea „The Sunflowers in 1937”, vanduta in februarie cu 4 milioane euro. De asemenea, in 2014, lucrarea „The Fake Rothko” a fost achizitionata pentru 1,7 milioane euro.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.234 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai nene foarte bine daca deschide un centru de arta contemporana ca de manele ne-am saturat. Nu chiar toti, unora le plaaaaaaace, tare le place

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger