AcasăNewsPICCJ a deschis dosar penal in legatura cu mai multe angajari facute...

PICCJ a deschis dosar penal in legatura cu mai multe angajari facute la ROMATSA

Parchetul General

Odata sesizati de catre Corpul de Control al premierului, procurorii au demarat cercetarile in legatura cu o serie de angajari facute la ROMATSA, in perioada 2001-2013.

Parchetul General

Oamenii legii au anuntat ca s-a decis constituirea unui dosar penal in care se fac cercetari in aceasta cauza. „Procurorii au dispus, astazi 10 aprilie 2014, inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual”, se mentioneaza in comunicatul PICCJ.

Totodata, reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie precizeaza ca in intervalul urmator vor fi audiate mai multe persoane si vor fi solicitate „relatii si inscrisuri”, in vederea solutionarii acestei cauze.

Va amintim ca, pe 29 martie, Guvernul a anuntat ca va sesiza Parchetul, dupa ce Corpul de Control al primului-ministru a constatat angajarea, “cu incalcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari”, in cadrul Regiei Autonome -Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA SA. In informarea data publicitatii la acea data, pe site-ul Guvernului, apar, printre altele, date despre angajarea la ROMATSA, in 2011, a doi consilieri ai lui Emil Boc, sef al Executivului la acea data. Cei doi au fost incadrati ca experti in servicii de trafic aerian. Conform documentului, anterior acestei date, unul dintre ei lucrase ca fotograf, iar celalalt ca sofer.

193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger