AcasăAfaceriPică cerul pe ei. 700 de angajați de la Tarom vor fi...

Pică cerul pe ei. 700 de angajați de la Tarom vor fi dați afară. De când începe „măcelul”

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) va aviza restructurarea Companiei aeriene Tarom în urma căreia vor fi concediați aproximativ 700 de salariați.

Conducerea companiei își motivează această mișcare din cauza încasărilor foarte mici cauzată de restricțiile impuse de autorităţi pe fondul crizei de coronavirus.

Deja în Monitorul Oficial a fost publicat un document din care reiese că ăeste două săptămâni compania începe restructurarea posturilor.

Tarom a primit anul trecut un ajutor de restructurare de 36,7 milioane de euro şi a solicitat un ajutor de COVID de 65 de milioane de euro.

Compania are, în total, un număr de 1.800 de angajaţi

Situația trenează de mai mult timp, dar abia acum conducerea Tarom s-a hotărât să facă aceste concedieri.

Reamintim că, la începutul lunii iunie, mai exact, pe data de 9 iunie, directorul genetal al companiei Tarom, George Barbu, și-a prezentat demisia în cadrul ședinței Consiliului de administrație.

În funcția de director interimar, pentru o perioada de 4 luni, a fost mandatat Mihăiță Ursu, membru în Consiliul de Administrație al Tarom.

La acel moment. ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că se pregătește un nou ajutor de stat pentru Tarom, după ce în februarie a.c. Guvernul a acordat companiei un ajutor de salvare de 37 de milioane de euro.

Restructurarea era deja anunțată

„Din cei 1800 de angajați ai Tarom, 800 sunt în șomaj tehnic. În perioada următoare va avea loc și o restructurare «la sange», făcută de noul director general interimar, în care am încredere că va eficientiza compania. A fost nevoie să venim cu cineva din exterior, care să salveze Tarom”, a mai declarat Bode.

De asemenea, Lucian Bode mai spunea, în urmă cu două luni, că Tarom va fi salvată, deoarece deţine o flotă de avioane capabilă să-i asigure un flux financiar, dar are nevoie de o restructurare.

„Compania TAROM va fi salvată. Compania TAROM, în acest moment, are o flotă de avioane capabilă să-i asigure un flux financiar astfel încât compania să fie salvată. Dar, fără o restructurare, şi nu vorbesc doar de o restructurare de personal, vorbesc de alte costuri ce trebuie eliminate, combustibili, agenţii, interne, internaţionale…sunt multe măsuri pe care noi le vom lua conform unui plan de restructurare aprobat azi în Consiliul de Administraţie”, a declarat Bode.

author avatar
Eli Dan Davidescu
341 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa dragii mei, incepe adevarata reforma liberala a economiei romanesti !
    Romani dormiti linisti, liberalii vegheaza pentru voi !
    Noapte buna !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger