AcasăNewsPiaţa Victoriei, luată cu asalt de 500 de taximetrişti! De ce s-au...

Piaţa Victoriei, luată cu asalt de 500 de taximetrişti! De ce s-au revoltat şoferii?

Peste 500 de taximetrişti protestează miercuri, în intervalul orar 9:00 – 14:00, în Piața Constituției și Piața Victoriei. Şoferii vor rămâne în stradă pe termen nelimitat, dacă nu vor fi efectuate modificările legislative.

Taximetriștii care protestează în Piața Constituției nu sunt din Capitală, ci sunt veniți din Cluj, Timișoara, Brașov, dar și Argeș.

S-au revoltat contra companiilor de ride-sharing

Taximetriştii solicită o serie de modificări legislative privind transportul în regim de taxi şi transportul alternativ. Șoferii reclamă că firmele și persoanele care fac transport alternativ nu se supun acelorași condiții pe care ei le respectă în ceea ce privește plata taxelor.

„Totodată, vom solicita creşterea vechimii autoturismelor taxi, de la 10 la 15 ani, deoarece operatorii de transport nu-şi mai pot cumpăra alte maşini noi, venind după o criză economică.

Dacă nu vor fi făcute modificările legislative, nu avem altă variantă decât să rămânem în stradă pe termen nelimitat.

Pe lângă modificările pe care le cer transportatorii la serviciile de transport, cea mai mare problemă a taximetriştilor şi a operatorilor de transport în general este cea de număr”, conform Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI).

Acuză o dublă măsură

Potrivit asocieţiei, politicul nu a ţinut cont că există o lege privind transportul de persoane, transportul public şi a dat o lege paralelă care face acelaşi lucru, dar cu condiţii, „mult mai relaxate şi mult mai libere decât la taxi”.

Noi, fiind transport public local, ne aflăm sub autoritatea locală. Trebuie să ne asigure un mod de viaţă real, în sensul de a ne recupera investiţia, de a efectua transportul de persoane în condiţii legale.

Ori, avem un concurent în piaţă care este la liber şi el poate să aducă maşini din toată România. Treaba este foarte, foarte gravă. Guvernul Dăncilă a greşit când a legiferat aşa ceva. Atenţie, nu ne face un cadou.

Noi suntem prestatori şi executanţi ai acestui serviciu. Suntem operatori de transport care, sub protecţia unei legi, am făcut nişte investiţii. La volanul unui taxi stă un şofer.

Şoferul are în spate o soţie, copii, şcoală, întreţinere. Adică nu este un cadou pe care-l face, este o problemă socială. Toţi oamenii ăştia rămân fără servicii”, a adăugat preşedintele ADTI.

author avatar
Andrei Ștefan
208 afisari

1 COMENTARIU

  1. Au dreptate taximetristii. Astia care lucreaza la UBER nu platesc sanatate, somaj, nimic. Atunci sa nu plateasca nici taximetristii. Si firmele de taximetrie sa aiba impozit de maxim 5% pentru cursele cu abonament cu pasageri multipli. Si sa aiba drept de curierat. Pentru ca asta inseamna ecologizare.
    Daca nu vor sa impoziteze UBER atunci sa nu mai impoziteze nici firmele de taxi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger