AcasăNewsPiata nuntilor, injumatatita de criza

Piata nuntilor, injumatatita de criza

Mirii nu mai sunt obligati sa rezerve localul cu un an inainte de nunta

Populatia Romaniei se imputineaza de la an la an, iar unul dintre motive il constituie si scaderea drastica a numarului casatoriilor, motivul principal fiind criza.

Mirii nu mai sunt obligati sa rezerve localul cu un an inainte de nunta

In 1980 s-au inregistrat peste 183.000 de casatorii si numarul lor a crescut la peste 192.000 in 1990, dar in 2011 a scazut la 106.000, acesta fiind minimul ultimilor 30 de ani, iar tendinta se mentine si in acest an.

Locuri „garla”, meniuri ieftine

Cum era de asteptat, acest lucru a lovit in plin industria de profil, de la florarese la organizatori de nunti,  localuri  etc. Un studiu intocmit de Federatia Industriei Hoteliere din Romania arata ca  la restaurantele hotelurilor au loc, an de an, tot mai putine nunti. Chiar si acolo unde se mai organizeaza astfel de petreceri, invitatii sunt mai putini, darurile, mai mici, iar meniurile – saracacioase.  Se stie ca, in perioada 2004-2008, viitorul mire rezerva intai localul, cu un an inainte, abia apoi cerea mana viitoarei mirese. In anii `90, la nuntile obisnuite veneau chiar si 300 de persoane, dar in prezent abia daca se mai aduna 150. Acum, localurile sunt mai toate goale, nuntile nici nu se mai organizeaza duminica, deoarece e loc berechet si sambata, iar la meniuri se pot obtine reduceri chiar si de 50%.

author avatar
Arpad Dobre
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger